Blog

In de zevende hemel.

Gisteren hebben we de oudere ooien en de enters (1 jarigen) verweid. Na de koffie en thee met heerlijk krentenbrood was het tijd om het fleslam zijn fles te geven. Ooi Sandy heeft helaas 1 lammetje verstoten en die krijgt nu de fles. Gisteren kreeg herder Anja de eer om hem te voeden.

Toen de fles leeg was liepen we met de camera de weide in. Tussen al die mooie lammetjes en hun moeders. Echt in de zevende hemel. Allemaal kleurtjes. De jongste was gisteren net een dagje oud. De oudste haal je er zo tussen uit. Dat is al een flinke knaap geworden. De camera bleef maar knippen. Dus vandaag een blog met heel heel veel foto’s. Ik weet niet of ze er allemaal opstaan. Kijk maar en geniet. Binnenkort komen de foto’s met de lammetjes die ter adoptie staan. We zijn er mee aan het werk. En later weer foto’s maar dan in het groene gras.

                                                              

Tussen de bevallingen door…….

Het is druk met alle bevallingen, maar er moeten ook andere dingen gebeuren zoals bijvoorbeeld verweiden. Vandaag was het tijd om de groep oudere ooien en de enters (jaarlingen) te verweiden van de weide in Benneveld naar erfgoed camping De Boemerang in Meppen.

Lees meer

Vijf lammetjes op 1 dag.

Het was een zeer productieve dag voor de schaapskudde Benneveld. Maar liefst 5 lammetjes zijn vandaag geboren.  April en Sandy hebben allebei een tweeling gekregen en hoe kan het ook anders, de vader is Lees meer