Nog een adoptie en de adoptanten wandelingen

Een nagekomen adoptie. Ook Joy (moeder Joslynn, vader Geert en broer Jos) is geadopteerd.  Adoptant gefeliciteerd met deze  mooie dame.

De adoptanten wandelingen:

Op 19 september j.l. Katshaarschans.

Dit was een hele gezellige middag. De adoptanten van Amy, Ingsi, Zoë, Els, Josefien en Jansje waren er. Sommigen van ver. We begonnen met koffie/thee en een heerlijke herdersbol (officiële  naam Drentse verleiding). Foto’s zijn gemaakt door herder Ria en Wibbina.

Marco vertelde over het gebied en daarna liepen we naar de mooie schans.  Het is een kleine klim, maar toch is iedereen op de schans geweest en keken we uit over een prachtig gebied. Maar, nog geen schapen gezien. Ria en Monique gingen op zoek naar de schapen en Wibbina sloot zich er bij aan. Marco was degene die ze vond en mee nam naar de groep adoptanten. De adoptanten kregen wat droog bruin brood om aan “hun” schaap te geven en daar was zowel schaap als adoptant zeer content mee. Er werd behoorlijk gefotografeerd. Ben ook wel benieuwd naar de foto’s. Al met al was het heel gezellig. Zeker voor herhaling vatbaar. (tekst gaat onder de foto’s verder)

 

Op 25 september j.l. Benneveld en de Palms.

Wederom een hele gezellige middag met een speurtocht in de Palms. We begonnen in Benneveld.  De adoptanten van Feanne, Gerda en Monique waren aanwezig. Net als de adoptanten van Chico Geert, Herman en Gael die in de Palms lopen. In Benneveld stonden de schapen gezellig om ons heen en kon men kennismaken zijn/haar adoptieschaap.

Hierna reden we naar de Palms, waar we begonnen met koffie/thee en een herdersbol. We verdeelden ons op in 3 groepen en gingen op zoek naar de rammen. Ook deze hadden zich in 3 groepen opgedeeld, bleek nadat we 2 groepen hadden gevonden. Bij de huisjes liepen er 6 en vlakbij het zandpad liepen er 4. Dus 10 in totaal. De andere 5 hadden zich goed verstopt. We bleven nog wat kletsen bij het groepje van 4 en na weer een gezellige middag gingen we  huiswaarts. (tekst gaat onder de foto’s verder)

   

Op 26 september j.l. was het Dalerveense Veen aan de beurt. De laatste wandeling alweer.

De adoptanten van Frida, Ayla, Pizxie Twinkel, Roma, Tessa, Gwynneth en Ginger waren aanwezig.  Ook nu begonnen we met een kop koffie/thee en dit keer de keuze tussen zo’n heerlijke herdersbol of een puddingbroodje.

Marco vertelde over het gebied en beantwoordde vragen. Daarna vertrok de groep door het eerste stuk naar het heidegedeelte in het middelste stuk. Al snel liepen de schapen om hun heen. Alle adoptanten hebben hun schaap gezien en gefotografeerd. Soms stonden ze zelfs voor hun  neus. En een stukje brood gaat er altijd wel in bij de schapen. Men, schaap en adoptant, heeft volop genoten.

(tekst gaat onder de foto’s verder. )

De wandelingen zijn ons zo goed bevallen, dat we er een jaarlijks terugkerend evenement van willen maken.

Ook gaan we kijken naar de mogelijkheden om de adoptanten uit te kunnen nodigen bij het scheren (mei/juni) zodat men wellicht  samen met het adoptieschaap op de foto kan. Dit zit allemaal nog in de planning.

Verder hopen we komend jaar weer de knip workshop te kunnen organiseren.

We gaan nu een rustigere tijd in, maar achter de schermen zijn we alweer bezig. We gaan  proberen in de wintermaanden een maandelijkse blog te maken en natuurlijk als er iets te melden is, er ook tussendoor. En het jaaroverzicht niet te vergeten.