De ramlammeren in de Palms + nog 1 adoptie en een extraatje.

Laten we beginnen met de nagekomen adoptie. Haar naam is Tessa, moeder is Noor, vader is Geert, broer is Herman.

Naast al die mooie dames, zijn er ook hele mooie heren. Op 4 september j.l. zijn de ramlammeren uit het Dalerveense veen, samen met Woest, Herman, Gael en Jos verhuisd naar het natuurgebied De Palms. Zoiets is altijd spannend. Blijven ze als groep bij elkaar, of delen ze zich op.  Op dit moment wisselen ze het af. Wel loopt Woest heel veel samen met Herman, Jos en Gael en de andere groep deelt zich soms ook nog weer op. Elke controle is nu echt een speurtocht. Maar heel erg leuk om te doen.

De herders hebben gezamenlijk de namen van de ramlammeren  bedacht. Het is tijd om de heren aan u voor te stellen:

 

Herman, Gael en Jos waren fleslammeren en lopen nu samen met de anderen, en Woest, in een prachtig gebied, waar ze  het hele jaar blijven lopen. Mocht je ooit in de gelegenheid zijn om daar te gaan wandelen dan kijk of je ze kunt vinden.

Het extraatje is heel leuk nieuws. Ruim een maand geleden hadden Wibbina en herders Ria en Monique een interview met de redacteur/editeur van het vakblad Het Schaap. Het was een leuk en gezellig interview. Het ging om de 5 generaties in 1 bloedlijn en omdat Wibbina het oudste schaap is met 5 generaties werden zij en haar nakomelingen uitgekozen. Wibbina is de oudste ooi van de kudde (generatie 1), haar dochter Amina (generatie 2) , diens dochter Anna (generatie 3), diens dochter Wemke (generatie 4) en Wemke’s dochter Eemke (generatie 5). Alle 5 kwamen ze op de foto.

Inmiddels hebben we het blad mogen ontvangen en we waren zeer aangenaam verrast om te zien dat het maar liefst 3 bladzijden vol waren.

De volgende blog zal waarschijnlijk in het teken van de wandelingen staan. Die in Katshaarshans was heel gezellig. We hopen dat het het komende weekend net zo leuk en gezellig gaat verlopen.