De eerste blog van 2022 is een feit. Januari 2022. En….. een grote verrassing!!

Ook in het nieuwe jaar gaan we verder met de blog van onze mooie kudde.

Helaas is in de 2e week van deze maand onze lieve Sabine in haar slaap overleden. Sabine was 14 jaar oud. Onze oudste ooi. Ze kreeg, net als alle andere oudjes, extra verzorging en speciaal voer. Door deze super verzorging heeft ze zo oud kunnen worden. Sabine was trouwens dol op zachte appeltjes. Het voorste deel van de huisweide was haar favoriete plek. Daar staan appelbomen en ook die met de zachte appeltjes. Ook in de tuin staan appelbomen en die wist ze ook feilloos te vinden. Ze kon er echt van genieten.

Helaas heeft Sabine geen nazaten in de kudde. Deze zijn toen allemaal doorverkocht. Haar lammeren waren kleine Sabine, Siena, Joke, Thea, Doornroosje, Sneeuwwitje, Ariane en Hugo. Ook was ze drachtig van een drieling,  maar dit ging helaas niet goed en heeft ze de lammeren verworpen. Zelf is ze toen middels een infuus en veel zorg er bovenop gekomen. Daarna is ze niet meer gedekt.


Qua het weer, waren de controles soms echt survivals. Veel water, natte grond, gladde paden met blad en modder. Tja, je moet er soms wat voor over hebben. Maar ondanks deze ongemakken, blijft het leuk en elke keer weer anders. Je geniet ook echt van de natuurgebieden als je daar loopt. Het zijn mooie natuurgebieden waar de schapen lopen. Ze hebben echt een prachtig leven in deze natuur. Veel diversiteit aan voedsel. Stukken bos om in te schuilen en voor schaduw. Zo’n leven gun je elk schaap.

Ook de dames bij huis hebben het goed voor elkaar. Lekker gras en een stal om in te schuilen. Goed verzorgd worden en heerlijk hun leventje leiden. Ze hebben het goed. De oudste is 14, dat is Wibbina en de jongste is Monique van nu 7 à 8 maanden oud.

Op zaterdag 30 januari j.l. ging herder Rolf de controle doen in de Palms, Katshaarschans en Dalerveen. Hij meldde dat alles okay was, ook met de pasgeboren lammetjes. Euh, lammetjes???? Na dit bericht reden Marco en Wibbina direct naar Dalereen en troffen inderdaad 3 pasgeboren lammetjes aan. Omdat we geen lammetjes verwachten dit jaar, was dit een supergrote verrassing. Echte kadootjes. 3 Prachtige lammeren. We weten nog niet wie de moeders zijn, maar dat wordt nog uitgezocht. Marco en Wibbina maakten de foto’s.  Hieronder de foto’s van de 3 lammetjes.

 

Januari 2022 was een maand van ups en downs. Down het verlies van Sabine en up de mooie  en onverwachte verrassingslammetjes. Op naar februari 2022.