Katshaarschans

Ongeveer 2 jaar geleden hebben de schapen al een klein poosje in natuurgebied  Katshaarschans gelopen voor dat ze naar Dalerveen konden.  In Dalerveen hebben ze het super. Veel ruimte en genoeg te eten en bosjes om te schuilen.

Maar nu mogen 15 van onze dames een jaar lopen in Katshaarschans. Ook een prachtig natuurgebied. Mèt natuurlijk de mooie schans.

Een kort verslag van gisteravond:

Rond half 7 ’s avonds werd ik opgehaald door Wibbina en Marco.  Bij hun huis moesten we nog even wachten op de anderen, te weten Justin, Ria en Herman.

Er gaan 15 ooien uit Dalerveen naar een ander natuurgebied, de Katshaarschans. Een prachtig gebied, zonder koeien!! Toen iedereen present was, reden we naar het Dalerveen. Met 4 man/vrouw sterk wilden ze de schapen achter uit het gebied ophalen, maar ze bleken vooraan in het bos te lopen. Ik zag ze en gaf dat door. Toen bleken ze behoorlijk verspreid te liggen en duurde het even totdat Marco met de schapen aan kwam lopen.

Toen de schapen Wibbina zagen renden ze naar haar toe en liepen ze de vangkooi in. Gauw het hek dicht. Het tussenhek ging ook dicht en Herman, Ria en ik stonden bij het achterste hek om de schapen tegen te houden die eventueel onder het hek door wilden glippen.

Met het klembord met de lijst in de hand stond ik klaar  en het uitzoeken kon beginnen. Marco had al aangekruist welke ooien mee mochten. Ook Kaatje zit daarbij. Kaatje stond bij me en met een arm om haar nek bleef ze bij me staan totdat Marco haar bij me ophaalde. Knappe meid, geen moeilijk gedoe met bokken en springen, gewoon meelopen. Ook mee gingen : Jill, Juul, Amy, Jansje, Tresia, Els en haar dochter Josefien, Clara, Justa, Sjoukje Ingibjorg, Zoë, Sarah en Ingsi. Naar Ingibjorg hebben we nog even moeten zoeken tussen alle schapen, maar uiteindelijk hadden we haar ook in de kar. 

Toen we de 15 dames in de kar hadden, reden we naar Katshaarschans, dat is niet ver van Dalerveen. Anja en Rene stonden al op ons te wachten. De dames mochten uit de kar in het hoge gras en zochten de boom weer op, waar ze altijd onder schuilden voor zon en regen.

In Katshaarschans kunnen wandelaars wel gewoon lopen en de schapen bekijken. Op RTV Drenthe bij het programma ROEG is 2 jaar terug een opname geweest en staan de schapen er ook op. Echt een heel mooi gebied. Nog even wat bordjes ophangen en daarna naar huis. 

Vanochtend  (13 juli 2021) zijn Anja en ik voor de controle in Katshaarschans geweest. We zijn van voor naar achteren gelopen en weer terug, maar geen schaap gezien. Toen hebben we wat onkruid getrokken en omdat ze ons hoorden, kwamen de schapen een kijkje nemen. Ze hebben daar flink de ruimte en er staat meer dan genoeg gras. Een paradijsje. 

Foto’s Ria

Foto’s Wibbina:

Foto van vanochtend :