Maartje, Imke en Fenne.

Vandaag gaat de blog over de 3 oudste lammeren van dit jaar. Maartje van Manoa en Imke en Fenne van Oranja.

Het was erg spannend, omdat dit ook Geert eerste lammeren zijn. Manoa en Oranja lopen bij huis in Benneveld en zijn als eerste gedekt voordat Geert naar Dalerveen ging. Snel rekenen (5 maanden min 5 dagen) leerde ons dat deze dames vanaf 16 maart konden bevallen. Een spannende tijd brak aan. Ze groeiden goed en af en toe dacht je iets te zien bewegen, maar of dat zo was, weet je niet.

16 Maart kwam en de spanning werd groter. Zouden ze echt drachtig zijn en zo ja, wie van de 2 dames zou de eerste zijn. De tijd versteek, maar nog steeds geen lammetjes. Zou het dan toch niet…… Zo gingen er 2 weken voorbij.

Op 2 april kwam het bericht dan toch. Manoa heeft een prachtig ooilam op de wereld gezet. En zoals de traditie het wil, is de naam door Marco, Wibina en Amy bedacht en heet ze nu Maartje. Al snel kwamen alle herders een kijkje nemen en Maartje bewonderen.

Toen was het wachten op Oranja. Ook zij liet ons lang wachten. Bijna 2 weken later, op 14 april zette Oranja een tweeling op de wereld. Ook van die prachtige dames.  Deze dames kregen de namen Imke en Fenne. Tja, ook zij werden door iedereen bewonderd.

De 3 dames konden en kunnen het prima vinden met elkaar. Ze lopen in de groep tantes met hun moeders. De tantes zijn de oudere schapen die bij huis lopen en zelf niet meer gedekt worden. Af en toe hebben ze nog een gek moment als de lammeren de boel op stelten zetten, dan doen ze mee.

Opeens kwamen daar nog 5 fleslammeren bij. Terwijl zij de fles kregen, mochten Maartje, Imke en Fenne mee naar het weiland aan de overkant van de straat. Want zij waren al groot. Zo hebben ze hun eerste wandeling ook al achter de rug en dat ging prima.

Ook toen de 5 fleslammeren in de groep kwamen gedroegen de dames zich netjes en speelden ze ook met het vrolijke vijftal.

Inmiddels is het al juli en zijn de dames flink gegroeid. Tijd voor wat foto’s. Helaas waren de dames een beetje cameraschuw, met name Maartje, maar een paar foto’s zijn goed gelukt.

Maartje: ze is gemakkelijk te herkennen, want ze heeft geen hoorntjes.

Imke: is de witste van de 2 zusjes en heeft ook wit op haar kopje

Fenne: is de donkerste van de 2 zusjes en heeft een mooi rood kopje

Op de laatste foto is te zien dat Oranja me uitlacht om de malle capriolen die ik uit moest halen om de dames op de foto te krijgen.