een up-date van de kudde.

We hebben weer een up-date van de kudde.

Nu alles weer normaal is, na de heftige winterweek,  kunnen we melden dat Michiel (uit de Palms) 2 prachtige lammeren, ooi en ram,  op de wereld heeft gezet samen met hun moeder. We zijn trots op onze Michiel. Foto met dank aan de baasjes van deze mooie dame en lammeren.

In Dalerveen kijken de herders elke keer even extra bij de dekgroep of ze al iets kunnen zien dat er op duidt dat de schapen drachtig zijn.  Van sommigen zijn we het bijna wel zeker. Ze hebben nu nog een week of 5 te gaan en in de laatste maand groeien de lammeren het hardst.  In Benneveld kunnen Oranja en Manoa over een ruime week gaan lammeren. Voor ons dus echt een hele spannende tijd.

Helaas ook minder leuk nieuws. Afgelopen weekend is helaas Zwaantje overleden op 10 jarige leeftijd. Hendrika mag nu haar plaats innemen op de adoptielijst.

Momenteel zijn, als het goed is, alle adoptanten aangeschreven met betrekking tot de verlenging van de adoptie. Tijdens het verzenden van de mailtjes, kwamen de eerste reacties ook al weer binnen. Ontzettend leuk, zeker met de reacties er bij.

WEDSTRIJD VOOR DE ADOPTANTEN. Dames en heren adoptanten, jullie hebben nog tot 16 april a.s. de tijd om mee te doen met de wedstrijd lammetjes raden. We hebben al heel wat reacties binnen gekregen en de antwoorden zijn zeer verschillend.  Eind mei weten we hoeveel lammetjes er geboren zijn, hoeveel daarvan ooitjes zijn en hoeveel er van rammetjes zijn. Dan maken we ook de winnaar/winnares bekend.  De vraag is: a. hoeveel lammetjes worden er geboren bij onze kudde, b.  hoeveel daarvan zijn ooitjes en c. hoeveel daarvan zijn rammetjes.  Heb je nog niet meegedaan, pak je kans en mail je antwoord naar  info@schaapskuddebenneveld.nl