Voorbereidingen voor de Toorn van Thunaer

Maandag 29 juli j.l. was het tijd voor de tweede Q-koorts enting voor de ooilammeren. Zo’n 3 weken geleden zijn alle deelnemende schapen aan de Toorn van Thunaer al gevaccineerd, maar de lammeren moeten dan nog een herhaling krijgen en dat was maandag het geval.

De hekken stonden al klaar in de weide en toen alle herders gearriveerd waren, was het tijd om ze in de vangkooi te lokken. Met wat biks en stukjes oud brood was dat snel geregeld. Daarna begonnen we met alle lammeren en een paar ooien na te kijken, te ontwormen en waar nodig nog wat weg te knippen. Diegenen kregen een groene stip op hun koppie.

Halverwege kwam de dierenarts om de lammeren te vaccineren. Dit ging snel en we waren in no time klaar. De lammeren kregen een rode stip op hun koppie. Een kleurig geheel dus. Daarna was het tijd om de andere lammeren na te kijken en die ook weer te voorzien van een groene stip. Het teamwork zorgde er voor dat we snel klaar waren en de schapen weer snel los mochten lopen in de weide. De hekken werden weer opgeruimd en meegenomen naar Benneveld. Nog even na kletsen en daarna gingen iedereen huiswaarts.

Op zondag de 28e juli j.l. was er een  markt in Aalden en op de markt vonden we een mooie geitenbel met leren riem. Echt iets voor Rik voor de voorstelling van de Toorn van Thunaer. Bij het passen bleek dat de riem te kort was en deze nog even verlengd  moet worden. We zijn benieuwd naar het resultaat.

Foto: de eens zo groene weide in Oud Aalden. Een paar flinke regenbuien zijn welkom. Maar ze hebben nog genoeg te eten en dat is het belangrijkste. Schaduw hebben ze van de grote bomen die om en in de weide staan. Water wordt dagelijks gecontroleerd en aangevuld. Er wordt goed gezorgd voor onze sterspelers. Een VIP behandeling.