Kom onze BS’ers (bekende schapen) in levende lijve bewonderen op zondag 2 juni a.s.

Op zondag 2 juni a.s. is wederom het jaarlijkse schaapscheerdersfeest van de Schaapskudde Benneveld. Wat is er te doen en te zien???

Ook dit jaar weer bij de Jantina Hellingmolen aan de Molenwijk 13 in Aalden. We beginnen om 14.00 uur en we hopen klaar te zijn om 17.00 uur.

Er wordt zowel met de hand als met een scheerapparaat geschoren. De herders knippen met de hand en scheerster Jessica Vos scheert de rest van de ooien met het scheerapparaat. Altijd mooi om te zien. Vragen staat vrij en we zullen onze best doen deze te beantwoorden.

Adoptanten kunnen komen kijken hoe “hun”  adoptielam gegroeid is en of ze al een andere kleur vacht hebben gekregen.  En ja, ze zijn flink gegroeid.

Er wordt wol gespind en gekaard met de kaardemolen. De gekaarde wol kan gekocht worden.

Marie-Christine van der Velden komt met haar mooie werken van wol, waaronder de prachtige genaaldvilte Drentse Heideschaap ramskoppen.

De rammen wedstrijd. Zoek de juiste foto bij de naam op het wedstrijdformulier. De winnaar/winnares wint een viltworkshop van 2,5 uur in de wolwerkplaats in Benneveld. De workshop is voor 3 personen.

De Jantina Hellingmolen is open voor bezichtiging en zij verzorgen ook de koffie en thee e.d.. Deze is te koop in het Meulenkroampie.

Waarom BS’ers? Wel, onze kudde doet mee met het openlucht muziekspektakel De Toorn Van Thunaer. Dit wordt ook opgenomen en komt  zeker weten in de pers. Dus worden onze schapen Bekende Schapen. Wij kijken er naar uit en mocht u vragen hebben dan proberen wij deze te beanwoorden. De Toorn Van Thunaer heeft ook een eigen website.

https://www.schaapskuddebenneveld.nl

http://www.wolwerkplaatsbenneveld.nl

http://www.aeldermeul.nl

http://www.toornvanthunaer.nl

http://www.agrdienstverleningjvos.nl

Marie-Christine : Atelier Petite Laine, o.a. te vinden op facebook

Foto: Jansje Brands Wolters