Zondag 3 juni 2018 Schaapscheerdersfeest.

Morgen, zondag 3 juni a.s. is het schaapscheerdersfeest bij de Jantina Hellingmolen in Aalden. Van 14.00 uur tot 17.00 uur. Allereerst wordt de kudde bij Erfgoed de Boemerang uit Meppen opgehaald en naar het terrein bij de molen gebracht. Deze kudde wordt geschoren door een schaapscheerster geassisteerd door herder Rolf. Rond 14.00 uur zal de tweede kudde, de ooien  met hun lammeren, op het terrein bij de molen arriveren. Deze worden door de herders Ralf en Justin geknipt. Adoptanten van de adoptielammetjes hebben de kans hun lammetje van dichtbij te bekijken.

Inmiddels staat op het terrein al de hele mooie kraal, met dank aan de Hekkerij uit Meppen. Morgenochtend worden de tenten indien nodig door het team van de molen geplaatst en wordt alles in orde gebracht. De werktafels voor het wolvilten worden neergezet zodat de kinderen iets leuks kunnen maken. De zeilen voor de scheerders moeten nog worden neergelegd, de bakplaat geïnstalleerd, enz. En zo zijn er nog allerlei klusjes die morgenochtend aan de orde zijn. Daarna  kan het feest beginnen.

De Jantina Hellingmolen is morgenmiddag ook open en kan bezocht worden. De molenwinkel met diverse brood- en cakebakproducten, wijnen e.d. is ook open. De lokale warme bakker (Reint Kuijer) bakt brood in de veldoven bij de molen. In het Meulenkroampie is koffie en thee te koop. Natuurlijk zijn hier ook de heerlijke broodjes Palmsburger te koop bij herders Clara en Amy. De ijsboer verkoopt ijs op het terrein. Zoals gezegd kunnen de kinderen iets leuks vilten van wol en worden zij hierbij geholpen door herders Wibbina, Jacinta, Sonja en Trudie. Herder Erna geeft demonstraties in wol spinnen en wol verven. Heeft u vragen of wilt u meer informatie dan kunt u herders Marco en Monique aanspreken. Er valt dus genoeg te beleven en te zien.

Al met al belooft het morgen een leuke dag te worden. Kom kijken en vier dit schaapscheerdersfeest met ons mee.