Van de Gelpenberg naar Oud Aalden… gras!!!

Deze keer eerst de mooie foto’s van Wibbina.

Zaterdagochtend was het tijd om de ooien en lammeren te verweiden naar een wei met meer gras. Ze hadden het gras al schoon op bij Anita en Roelf. Dus werden er wat herders gevraagd om te helpen en gingen we op pad. Dit keer maakte Wibbina het verhaal en de foto’s.

Wibbina’s verslag:

Van de week even gekeken of er nog genoeg gras staat voor de ooien en lammeren bij Roelf en Anita in Aalden. Hangend over het hek kwamen ze al meteen naar mij toe. Het gras is zo goed als op en de schapen wilden eigenlijk ook al met mij mee.

Gistermorgen hebben de herders Monique, Justin, Stieneke, Marco en ik, vergezeld door de adoptanten van het lam Ingsi, de schapen opgehaald en naar Anneke en Jan Karst in Oud Aalden gebracht. De lammeren konden goed meekomen en bij een stop bij de molen, kun je ze even goed bekijken of alles goed met ze gaat.

Ze lopen nu weer in een weide waar volop gras staat! Hier blijven ze in ieder geval tot aan het schaapscheerdersfeest op zondag 3 juni a.s. bij de Jantina Hellingmolen in Aalden.

Vanmorgen nog even weer bij ze gekeken en ze lagen tevreden in hun nieuwe weide te herkauwen.