Met Gwynneth, Mali, Nijntje en Noor op pad.

Vanochtend tijdens het rondje lopen een appje. Of ik mee wilde om samen met Marco en Wibbina de dames Gwynneth, Mali, Nijntje en Noor naar de kudde in het Dalerveense Veen te brengen. Natuurlijk wilde ik dat. Aangezien de stier nu verhuist is, kunnen we weer veilig het weiland in waar de schapen lopen. Ze delen dit gebied met 17 Hereford koeien.
Allereerst werden de dames ingeladen en konden ze mooi naar buiten kijken. Onderweg schijnen ze gereageerd te hebben op dingen en dieren die ze zagen. Gezellige rit dus voor Marco. Oh ja, de dames zijn flink gegroeid, ik herkende ze eerst bijna niet. Wat een dames zijn het geworden.
In Dalerveen werden ze losgelaten in de vangkooi en via de openstaande hekken naar de middelste weide. Daarna liepen we samen met het viertal naar de andere schapen die helemaal achterin liepen. Ze liepen mooi voor ons aan.
Bij het achterste gedeelte aangekomen, lag de ene helft koeien gezellig bij elkaar onder een paar bomen (Paulus Potter gevoel) en de andere helft in het berkenbosje. De kudde lag bij de laatste groep.
Toen ze geroepen werden kwamen de schapen op ons afgerend en renden de 4 jongedames naar de kudde toe. Prachtig om te zien.
Na de kennismaking liepen de schapen een stuk mee naar voren. Er werd nog wat gesnuffeld en bekeken, maar toen waren de dames al opgenomen in de groep. Heb volop genoten in en met de mooie natuur.
De filmpjes hiervan staan op de site en facebook. Onderstaande foto’s zijn van Wibbina en mijzelf.