En het scheerapparaat is gearriveerd.

Afgelopen maandag is tot ons aller vreugde het mooie en moderne draadloze scheerapparaat gearriveerd. Nu wordt het voor de herders een  beetje gemakkelijker.  Natuurlijk blijven we ook met de hand knippen, maar de rammen worden anders door een schaapscheerster/der geschoren en indien nodig kunnen we dit nu zelf doen. Ook in een soort van noodgevallen.

Gisteravond waren er een paar “noodgevallen”. Marco, Wibbina, Justin, Jansje en Monique togen naar Erfgoed De Boemerang. De enters Sarah (Oranja en Tucker) en Wemke  (Anna en Tucker) hadden behoorlijk diarree gehad en moesten echt geholpen worden. Zodanig dat ze helemaal geschoren moesten worden. Van enter Moira (Anna en Tucker) werd de staart geschoren, net als van de ooien Gerda (één van de oudste ooien) en Zoë (moeder van Gwynneth) . Deze dames hadden ook diarree gehad en waren wat vies van achteren. Dus waren we dubbel blij dat we het apparaat al binnen hadden. Nu duurde het niet zo lang voor de dames en waren ze snel klaar en schoon.

Volgens Marco en Justin ligt het scheerapparaat goed in de hand en hadden ze dus geen last van snoeren die in de weg zaten. Wel moest nog even goed uitgeplozen worden waar alle snufjes en knopjes voor zijn.

Ook waren we verbaasd hoe de enters veranderd waren. Van wie we dachten dat het die en die enter was, bleek het helemaal niet te zijn. Bijvoorbeeld Sarah was bij de geboorte zwart met een diamantvormige wite vlek op haar koppie. Nu is ze duidelijk een vos met een lichte streep over haar neus.  Wemke bleek Wemke niet te zijn, ze blijkt nu een donkere vos te zijn ipv veelkleurig. En Moira herkenden we ook niet. Met recht zijn deze enters toverballen te noemen.

Sarah     Wemke