Up-date adoptielammetjes.

Het is even rustig op de blog, maar achter de schermen wordt er volop aan allerlei dingen gewerkt.

Naaldvilten. In de wolwerkplaats is op zondag 8 april j.l. een workshop lamskopje naaldvilten gehouden onder leiding van Marie-Christine van der Velden en Hermina Stout. De deelnemers zaten gezellig in de tuin van Wibbina en Marco met de ooien en hun lammeren om hen heen grazend. Mens en dier genoot volop.

Adoptielammetjes. De lammetjes hebben hun oormerk gekregen en de ooilammeren zijn gefotografeerd voor de mensen die willen adopteren. De foto’s zijn nu eerst naar de mensen die al op de wachtlijst stonden gestuurd om hun keuze te maken. Als deze mensen hun keuze hebben gemaakt zullen we de lammeren en hun namen aan jullie voorstellen.

Schaapscheerdersfeest. We zijn hard aan het werk voor het schaapscheerdersfeest op zondag 3 juni a.s. bij de Jantina Hellingmolen in Aalden (Molenwijk 13, 7854 PV Aalden). De herders wandelen dan eerst met de schapen naar de molen. Daarna wordt er met het scheren en knippen met de hand begonnen. Verder zijn er kinderactiviteiten en wordt er voor de inwendige mens gezorgd. De molen verzorgt ook activiteiten. Het duurt van 14.00 tot ongeveer 17.00 uur.  Zie ook https://www.schaapskuddebenneveld.nl/agenda/  en  http://www.aeldermeul.nl/

De voorbereidingen voor de schaapscheercursus  (10 juni a.s. 12.30-17.00 uur  VOL) in Benneveld en de stamboekkeuring bij Erfgoed De Boemerang (23 juni a.s. van 14.00-15.30 uur) in Meppen  zijn in volle gang.