Eindelijk. Lammetjesdag!!

Om kwart voor 12 uur kwamen herder Anja en ik aan bij de schaapskudde om de taken te verdelen en samen een kop soep te eten. Helaas was er geen tijd voor de soep. Vanochtend rond 11 uur waren de eerste mensen al geweest. Zij moesten weer op tijd naar huis en kwamen toch nog even langs. Ook een paar minuten na 12 uur waren er al bezoekers. De ooien en lammetjes waren net binnen in de schuur. De lammetjes mochten geaaid worden en ook op schoot.

Dit was het startschot voor een super gezellige en super drukke middag. De hele Bennevelderstraat stond vol met auto’s. De  mensen bleven toestromen. Na de 300 mensen zijn we gestopt met tellen. Iedereen had de handen vol. Herder Clara hielp mee bij Wibbina in de wolwerkplaats waar kinderen konden vilten. Paashaas Jansje las hier voor. Herder Erna gaf demonstraties spinnen. Herder Trudie hielp mee om de cake met muisjes klaar te maken. Het was er een drukte van belang. Er werden heel veel paaseieren en later nog paasbalen gevilt.

In de schuur bij de schapen en lammetjes liep het storm. Op een gegeven moment was het zo druk dat er even geen lammetjes meer op schoot konden. Het was er hutjemutje vol. Herder Anja en Marco hadden hun handen vol aan lammetjes vangen en laten aaien. Ook vertelde Marco veel over de schapen en lammetjes. Zelf  liep ik, naast het lammetjes op schoot zetten, veel met fleslam Anjo op de arm rond, zodat de mensen en kinderen die buiten in de rij stonden ook alvast een lammetje konden aaien. Anjo vond het prima. Hij kreeg ook de fles in bijzijn van de bezoekers. Manoa, het fleslam van vorig jaar, liep ook los, maar zij had er al gauw genoeg van. Zij ging er vandoor om een paar andere ooien die in de wei liepen, gezelschap te houden.

Het was zo druk dat het inwonertal van Benneveld ruim verdubbeld was. Kortom een hele leuke en gezellige middag. De foto’s geven een kleine impressie van alles wat er te doen was. Echt ruimte om foto’s te maken was er niet. Maar we hebben een paar foto’s kunnen maken. Alle ooien en lammetjes waren moe en konden na afloop lekker gaan genieten van de rust. De herders ook.

Marco en Wibbina bedankt voor een hele leuke en gezellige dag. Volgens mij heeft iedereen genoten.

Eén reactie

  1. Een geslaagde middag! Helaas kon ik zelf niet de hele middag aanwezig zijn, maar we hebben aan het einde van de middag toch nog even de 2 lammeren van ons adoptieschaap Oranja kunnen bewonderen.

Reageren is niet (meer) mogelijk.