Rondje Palms

Het is zaterdag en samen met herder Anja ging ik op pad naar de rammen in de Palms. Deze rammen verzorgen we met 4 a 5 herders (Clara, Huub, Stieneke, Anja en Monique). Marco en Wibbina zijn de achterwacht.

Vandaag waren wij dus aan de beurt en vol goede moed gingen we op pad. Bij de vangkooi aangekomen eerst het water gecheckt en het hooi. Herder Anja wil ook meedraaien in de Palms en daarom pakte zij de biks en had ze het speciale fluitje paraat. Dan op zoek naar de rammen. We liepen door het eerste stuk Palms en geen ram te zien of te horen. Dan door het ons nog onbekende tweede deel van de Palms. Het fluitje klonk en er werd gerammeld met de biksbak, maar geen ram die reageerde.

Terug naar het  beginpunt, de vangkooi, en nog maar een keer een rondje maken. Weer niet in het eerste deel en dan maar weer door het tweede deel. We waren bijna weer bij het zandpad, of we zagen de heren grazen op een plek waar we al twee keer langs zijn gekomen. Zodra ze ons zagen, kwamen ze aangerend. Anja liep voorop met de biks in de hand en de rammen achter haar aan. Op weg naar de vangkooi. De heren gaven de weg wel aan en wij liepen mee.

Bij de vangkooi gauw gevoerd, rammen geteld en gekeken of alles goed was. Gelukkig was alles goed met deze mooie heren en gingen we weer huiswaarts. Tot de volgende keer maar weer.