Overdracht Palms

Wisseling van de wacht in de “Palms” in Meppen

Dinsdag 27 februari 2018 vond de wisseling van de wacht plaats bij de rammen in de Palms. Herderin Karin Rosier gaf uitleg aan de herders die haar taken over gaan nemen. Gezamenlijk liepen we door de Palms op zoek naar de rammen.

Bij het zandpad liepen ze en riep Karin ze. De heren kwamen er al snel aangerend. Karin vertelde welke ram welke naam heeft en wat zijn kenmerken en eigenschappen zijn. Wibbina had voor iedereen een lijst meegenomen met de namen en nu konden we zelf noteren wat de kenmerken zijn en evt. wat voor karakter.

Na deze kennismaking met de rammen liepen ze achter Karin aan naar de vangkooi. Dat zijn ze gewend en daar krijgen ze ook hooi en water. Ook hier werd nog één en ander uitgelegd en konden we alvast wat oefenen met de namen. Dit komt vast wel goed.

Karin bedankt voor alle jaren die je voor de rammen hebt gezorgd en alles wat je voor de stichting hebt gedaan. Als teken van waardering heeft de schaapskudde Benneveld jou adoptie ram Levi geschonken. Een adoptieram voor het leven. Geniet er van.

We zullen onze best doen om dit te evenaren. De herders die het gaan overnemen zijn: Clara, Huub, Stieneke en Monique.