Cursus schapen scheren

Cursus schapen scheren

Elk jaar organiseren we een cursus schapen scheren. Afgelopen zondag was het weer zover. Een grote diversiteit aan redenen dreef de cursisten naar het zonnige Benneveld om daar te leren hoe je een schaap moet scheren. De één had een cadeau gekregen en de ander had een hekel aan grasmaaien. De meeste cursisten wilden het echter zelf leren omdat ze er tegenaan lopen dat schaapscheerders stoppen of dat ze niet meer willen komen bij houders met een klein aantal dieren.

Eerst werd voorgedaan hoe een schaap geschoren wordt. Daarna gingen de cursisten in tweetallen onder onze begeleiding zelf een schaap scheren. Snelheid was zeer zeker niet belangrijk. Zorgvuldig werken stond voorop en daar was alle tijd voor. Het was een geslaagde middag met enthousiaste mensen.