Op naar de volgende fase.

Even een kleine up-date:

Jill laat ons nog steeds wachten. We vermoedden dat ze dit jaar geen lammetje krijgt. Soof heeft helaas een miskraam gehad een paar maanden geleden, maar zij heeft de andere ooien ondersteunt tijdens de dracht. Zij zorgde voor de vrolijke noot in het gezelschap.

Jill.

Ons laatste lammetje is het lammetje van Snuitje en het is een prachtig lam. Als je het lam  ziet, weet je wie de moeder uit de dekgroep is. Snuitje natuurlijk, het heeft de dassenkopstrepen van de moeder geërfd.

Nu (hopelijk) de lente er aan komt is het tijd voor de volgende fase.

De volgende fase voor de dekgroep is afgelopen zondag ingegaan. De dekgroep is herenigd met de heidegroep. Met name Sjoukje zal hier heel blij om zijn. Blij dat Hanneke Puk weer bij haar in de groep zit. Ze miste haar af en toe.

Toen de dekgroep door de vangkooi in het heidestuk kwam, ging meteen de kop aan de grond en er werd er al flink gegraasd. De kleintjes zijn nu ook oud genoeg om gras mee te eten. Natuurlijk moet ook de omgeving weer verkend worden. Maandagochtend liepen ze al achter in het heidestuk. Voor de herders wordt het dubbelop genieten. Door de mooie natuur op zoek naar de schapen en lammeren.  Over een poosje worden de moeders, en de anderen natuurlijk ook, geschoren.

Ook voor de rammen in de Palms bied de volgende fase zich aan in de vorm van het schaapscheren. We hopen dat eind deze week te kunnen doen, maar we zijn afhankelijk van het weer. We hopen op droog weer, dan worden de rammen van hun vacht ontdaan en hun hoeven bekapt. Verslag volgt.

En natuurlijk is het ook tijd voor de volgende fase bij de stal in Benneveld. De vrolijke vijf zijn nu ook oud genoeg om gras te eten naast hun fles melk. Dat doen ze ook al een beetje. De vrolijke vijf zijn: Ria, Herman, Gael, Jos en Monique. Wibbina heeft het er maar druk mee. Een voedschema voor Herman en Ria en een ander voedschema voor Gael, Jos en Monique. Het is een erg leuk stel bij elkaar.  Ze lopen inmiddels ook in de groep bij huis en vermaken zich prima.

We kijken uit naar beter en droger weer en dan wordt het weer alle hens aan dek.  Er moeten ongeveer 80 schapen geschoren worden, om te beginnen in de Palms. We houden jullie op de hoogte. Door de richtlijnen en maatregelen kunnen jullie er helaas niet bij zijn, maar we hopen dat we jullie op deze  manier toch een beetje het gevoel kunnen geven er bij te zijn.