En het houdt maar niet op.

Het houdt inderdaad maar niet op. Er waren nog 9 dames over die een lammetje konden krijgen. Deze dames zoeken elkaar ook steeds op terwijl de moederooien ook elkaar opzoeken. Prachtig om te zien. De oudere lammetjes beginnen wat te spelen en het jongste grut blijft lekker dicht bij mama.

Op vrijdag  30 april j.l. ging Wibbina ’s ochtends, zoals elke ochtend,  weer naar Dalerveen en trof daar een ooi met 2 pasgeboren lammetjes aan. Dan ga je kijken welke ooien er nog in ons pasfoto overzicht staan en dat was eerst nog niet zo gemakkelijk. Eerst dachten we aan Tula, maar zij bleek het niet te zijn. Iedereen ging op zoek en bleef foto’s vergelijken. Uiteindelijk waren we er achter. Doordat ook haar kop behoorlijk verkleurd was, net als bij Lammy, werd het identificeren moeilijk. Maar het is toch echt Gwynneth. Met 2 prachtige lammeren. Een lichtbruin lam en een donkerbruin lam. Het zijn haar eerste lammeren. Wibbina heeft de eerste 2 foto’s gemaakt. Marco de 3e. 

Helaas heeft ze het donkere lammetje verstoten. voor een jonge ooi die voor het eerst een lam heeft, kunnen 2 lammeren net iets te veel zijn en dan stoten ze er eentje af.  Hij wordt nu met de fles grootgebracht.

Na Gwynneth was het de beurt aan Mali. Zij bracht vanochtend (zaterdag 1 mei 2021) ook een prachtig lam ter wereld. Het is haar eerste lam. Marco maakte vanochtend de eerste foto.

Maar het eind was nog niet in zicht, want ook Hanneke Puk bracht haar 2 lammeren ter wereld. Dit zijn Hanneke Puks eerste lammeren. Marco maakte de eerste foto.

En ook Wemke die voor het eerst lammetjes kreeg, bracht 2 mooie lammeren ter wereld. Wat weer een diversiteit.  Wederom maakte Marco de eerste foto.

Helaas liep Wemke veel heen er weer. Nieuwe foto’s zullen volgen. 

En Joslynn vond het ook wel tijd worden en zette 2 mooie lammeren op de wereld op 2 mei. Helaas was ook voor Joslynn een tweeling net iets te veel en haar  helemaal zwarte rammetje is nu ook aan de fles. De andere met een witte  “haarband” is bij Joslynn gebleven. 

De lammetjes aan de fles doen het super. Herman en Ria lopen al bij de groep tantes en hebben in de lammeren van Manoa en Oranje leuke speelkameraadjes. De 2 kleintjes drinken goed en hebben steun aan elkaar. 

Spelen kunnen ze in Dalerveen ook. Nou ja, Mama pesten is nog leuker. Je kunt ze overal voor gebruiken. Als opstapje of als soort van hangmat.  

Herder Ria en ik zijn vanochtend (3 mei) naar Dalerveen geweest en in wisselende weersomstandigheden hebben we ruim een uur staan/lopen fotograferen. Er valt veel te zien en veel om van te genieten. De oudere lammeren blijven niet meer dicht bij hun moeders. Ze gaan op onderzoek uit. Dit levert altijd leuke taferelen op. Al is het voor ons steeds lastiger om de juiste moeder bij het juiste lam te plaatsen. maar dat houdt het spannend. 

Op dit moment gaan we er van uit dat er nog 3 ooien moeten lammeren, en wel Jill, Snuitje en Tula. Degenen die de blog volgen, weten inmiddels op hoeveel de lammetjesteller al staat. Zit je nog in de buurt voor de wedstrijd, of zit je er ver van af? We zijn benieuwd wat de eindstand zal worden en natuurlijk wie het het beste ingeschat heeft.  Nog even geduld. Binnenkort zullen we het weten.

Tot de volgende blog.