Eindelijk, maar toch!!!

Inderdaad, eindelijk maar toch. Wat, zou je zeggen. Nou, Oranja heeft eindelijk besloten om haar lammetjes op de wereld te zetten. Ze heeft ons heel lang in spanning weten te houden. Al dagen wees alles er op, maar ze bleef rustig grazen en lekkers snoepen van het voer van de oudjes. Af en toe keek ze ons even meewarig aan, alsof ze zou zeggen: “Wat maak je je druk, ik doe het op mijn eigen tijd en niet anders. Je ziet het vanzelf wel.”

Aldus geschiedde, en heeft Oranje op 14 april 2021 rond  07.00 uur twee prachtige ooilammeren op de wereld gezet. Wat zijn we trots en blij. Wibbina was er bij en heeft de eerste foto gemaakt.

Oranja heeft eindelijk besloten om ons wachten te belonen met 2 prachtige lammetjes. Vanochtend rond 7.00 uur heeft ze 2 prachtige ooilammeren op de wereld gezet.  Tot nu toe heeft Oranja elk jaar 2 lammeren gehad. Ook hier zien we dat ram Geert de rode kleur doorgeeft. Dat belooft nog wat voor de groep in Dalerveen.

Eerdere lammeren van Oranja zijn:  Doc en Sarah (2018 vader Tucker)) en Sander en Sterre (2019 vader Bartel).

Nog wat foto’s van onze eerste tweeling van 2021:

Lees ook even het volgende:

We vinden het super leuk als men een lam wil adopteren!  Maar dit kunnen we, i.v.m. de natuurbegrazing,  pas definitief bepalen na het afspenen. (leeftijd rond de 4 maanden)  We bepalen dan of het lam blijft (adoptie dus mogelijk) of naar een andere kudde gaat om daar mee te helpen om een nieuwe kudde Drentse Heideschapen op te bouwen en daar ook ingezet te gaan worden voor natuurbegrazing.

De huidige donateur van een ooi heeft natuurlijk altijd als eerste de mogelijkheid om, als het bij de kudde blijft, het (de) lam(meren) te adopteren. We houden u op de hoogte.