Gerda en Feanne zijn geadopteerd en even voorstellen van Geert.

Heel mooi nieuws. Zo aan het eind van het jaar wordt het natuurlijk rustiger met de adopties, ook omdat we niet veel ooien meer vrij hebben voor adoptie. MAAR……………… gisteravond kwam er toch nog een adoptieverzoek binnen. Deze mensen hebben Gerda geadopteerd.  Vanmiddag volgde er nog een adoptieverzoek en is Feanne geadopteerd. Superleuk.  We hebben nu 64 geadopteerde schapen en zijn er slechts nog 7 dames vrij.

   

De laatste klusjes worden nog gedaan en dan zit het jaar er weer op. Sander komt in januari/februari weer terug naar de Palms en Geert gaat na zijn dekseizoen in Dalerveen ook naar de Palms toe bij de andere rammen.

Inmiddels is de dekgroep gemaakt en lopen de dames in een aparte weide samen met ram Geert. De stieren zijn bij  huis gehaald en nu kunnen (en durven) de herders weer in beide groepen rond te lopen.

Volgens de herders die de kuddes controleren heeft Geert het er druk mee. Maar ja, wat wil je ook met 24 dames om je heen. Volgend jaar april/mei kunnen we de resultaten van zijn arbeid zien.

Even voorstellen, dit is Geert. Hij is vanuit Zeeland bij ons gekomen. Hij is 1,5 jaar oud en lichtvos effen.

Voor de mensen die een lammetje willen adopteren blijft het helaas nog wel even wachten. Omdat ze in een natuurgebied lopen en daar voor het eerst aflammeren, weten we nog niet hoe het zal gaan. Daarom zal het eventueel adopteren van een lammetje pas in het najaar mogelijk zijn.

Natuurlijk refereer ik ook even naar de wandelingen die we in januari en februari 2021 willen maken. Op zaterdag 16 januari en zondag 21 februari in het Dalerveense Veen (helemaal leuk nu van sommige adoptanten hun schaap in de dekgroep loopt). En op 30 januari bij de stal thuis en natuurgebied De Palms.  Zal nog even de gegevens doorgeven hieronder.

Hierbij de informatie voor de dekgroep en de dames in het Dalerveense veen:

Datum : men kan kiezen voor zaterdag 16 januari 2021 of zondag 21 februari 2021

Tijd : 13.00 uur tot 15.30 uur

Verzamelplaats : het Dalerveense Veen aan de Boekweitakkers in Dalerveen. (Boekweitakkers 1 is de manege, daarlangs doorrijden tot de driesprong en dan links. De auto’s staan er wel.)

Nu de gegevens voor de dames bij huis en de rammen in de Palms.

Datum: 30 januari 2021

Tijd: 13.00 – 15.30 uur

Verzamelplaats: Bennevelderstraat 28, 7856 TB Benneveld

Overige info voor alle drie de wandelingen:

Tip : trek stevige/goede schoenen of laarzen aan.

Tijdens de middag wordt koffie en thee met iets lekkers verzorgd.

Natuurlijk alles onder voorbehoud van de coronamaatregelen en slecht weer en deelname is  voor eigen risico.

Mensen die met het openbaar vervoer komen, geef dit even aan, dan regelen wij vervoer vanaf het treinstation in Dalen voor het Dalverveense veen (16 jan en 21 feb) en voor de stal thuis en de Palms vanaf het busstation Zweeloo (30 jan).

Opgave kan voor  1 januari 2021 via mailadres rhmjk01@gmail.com. Graag ook het aantal personen vermelden. (maximaal 1 introducé per adoptant)

De adoptanten hebben allemaal hierover een mail ontvangen m.b.t. waar hun schaap loopt.

We hopen veel adoptanten te mogen ontvangen op de wandelingen en kennis met hun te maken.