Het keuringsverslag van zaterdag 20 juni j.l.

Zaterdag 20 juni j.l., was het keuringsdag voor bijna alle enters en 1 twenter. Het waren er 26 in totaal. Een vol programma dus.

Om 14.00 uur zijn we in De Palms gestart. De heren waren door herders Anja en Monique al in de vangkooi gedaan. Zodra Marco en de jury er waren konden we beginnen. Herder Justin was er ook om te helpen, herder Clara kwam ook naar “onze” jongens kijken. Herder Ria maakte weer foto’s en herder Stieneke bracht vers water voor de  heren. Bijna alle verzorgers van deze heren waren aanwezig.

Marco en Justin vingen de rammen en de jury, bestaande uit 3 zeer deskundige dames, keurden de dieren. We begonnen met Sander. Hij werd goedgekeurd. Daarna was Michiel aan de beurt en hij werd ook goedgekeurd. Als 3e was twenter Bram aan de beurt. Helaas bleek hij een probleempje te hebben met zijn tanden en is hij jammer genoeg afgekeurd. Daarna was het de beurt aan Duncan. Over Duncan waren ze zeer te spreken. Hij is dan ook goedgekeurd. Als 5e was Dean aan de beurt en hij is ook goedgekeurd. Vervolgens nr 6 en dat was Rakker. Ook hij werd goedgekeurd. Nr. 7 was Floris en ja ja, ook hij werd goedgekeurd. Als laatste was Noud aan de beurt. En je raadt het al, ook hij kreeg het predicaat goedgekeurd. Wat zijn we trots op “onze” jongens.

Na de Palms, reden we naar Benneveld. Eerst even koffie en thee drinken en dan de 4 jongedames bij huis keuren. Als 1e was Gwynneth aan de beurt en zij werd goedgekeurd. Mali was als 2e aan de beurt en liet zien dat zij behoorlijk wat temperament heeft. Maar dat had geen invloed op haar beoordelingslijst en ze is ook goedgekeurd. Als 3e was Nijntje aan de beurt. Ze is een heel ander mooi type schaap en ze is ook goedgekeurd. Als laatste was Noor aan de beurt en natuurlijk werd ook zij goedgekeurd. Deze 4 mooie jongedames hebben laten zien wie ze zijn.

Van Benneveld ging het in colonne naar het Dalerveense veen. Samen haalden we de schapen in de vangkooi en konden we op zoek naar de enters. Marco en Wibbina zochten de enters uit de groep. Daarna werden de dames gekeurd. De jongedames lieten zien dat ze behoorlijk wat  temperament hebben. Ook waren ze niet voor 1 gat te vangen, soms letterlijk.

Zal het even kort vatten. Alle, je leest het goed, alle enterdames zijn goedgekeurd. Even de volgorde: Soof, Joni, Olivia, Puk Hanneke, Gitta, Jomieke, Sterre, Guusje, Lobke, Edda, Frida, Roma en als laatste Josefien. Josefien wist zich goed te verstoppen tussen de andere schapen. Maar ze moest toch gekeurd worden en ze is goedgekeurd.

Na het keuren mochten alle dames en de hamel bij de koeien in het andere stuk natuurgebied. Ze liepen er op een drafje in. Jasper maakte van de schapen en koeien vanavond een mooie foto. (omslagfoto)

Het was een lange dag vandaag, maar een mooie dag. Weer veel geleerd en veel gezien. En 1 ding is zeker. We mogen heel trots zijn op onze enter jongens en meisjes. En dat zijn we heel zeker weten.

Nog 3 foto’s van  herder Ria van de keuring in de Palms.