Etappe 2, schaapscheren in het Dalerveense veen.

Natuurlijk houden we u/jou op de hoogte van onze scheerdagen. Deze zijn verspreid, omdat we afhankelijk zijn van het weer en de beschikbaarheid van de herders. Bij huis zijn reeds 4 van de 16 schapen geschoren. In de Palms zijn alle 12 de heren al geschoren (blog) . De eerste etappe in het Dalerveense veen is ook achter de rug (blog). In totaal zijn nu 12 + 4 + 10 + 8 schapen geschoren en nog 51 te gaan van de 85.

Verslag 2e etappe:

Na dinsdagavond, 9 juni j.l., zit ook de 2e etappe schaapscheren in het Dalerveense veen er op. Het verliep deze avond snel en goed. Herders Marco, Justin, Anja, Ria, Jansje en Monique konden samen 8 schapen in maar liefst minder dan 2 uur tijd scheren, bekappen, fotograferen en administreren. Het weer was super. Niet te warm of te koud en sowieso droog. Ik geloof dat ze deze periode qua weer, schaapherderskou noemen. De tijd om te scheren.

Die avond zijn op deze volgorde de volgende schapen geschoren: allereerst Sarah, gevolgd door Aaltje, dan Alison, dan Ingibjorg, daarna Meera, vervolgens Bontje, dan Snuitje en als laatste kwam Jansje aan de beurt.  Herder Ria heeft hier weer een leuk filmpje van gemaakt, die op de site te bekijken is.

Woensdagavond gaan we weer verder en ook daarvan volgt weer een overzicht.