Een excursie en nog 6 adopties.

Zaterdagmiddag, 6 juni 2020, zijn Marco en 2 herders met 4 belangstellenden op een excursie gegaan naar de beide natuurgebieden waar onze schapen lopen.

Terwijl het gezelschap in Benneveld bijeen kwam, hebben de 2 herders in de Palms de rammen opgehaald en in de vangkooi gedaan. Niet veel later was het gezelschap present in de Palms. Marco vertelde over de rammen en beantwoordde vragen. En met 12  mooie rammen valt er natuurlijk veel te vertellen.  Daarna, met de rammen in onze kielzog, begon de wandeling door de Palms. Echt een prachtig gebied waar veel over te vertellen valt.

Ongeveer een uur later stapten we in de auto’s en gingen we op weg naar het Dalerveense veen. Naar de ooien en de hamel. Daar aangekomen stonden de schapen al vooraan bij het hek. Gezamenlijk met de schapen gingen we op zoek naar een picknickplekje achterin het gebied. Aangekomen op een goede plek, kreeg iedereen koffie/thee met iets lekkers en kregen de schapen een lekkere traktatie in de vorm van stukjes brood. Wederom werd er veel verteld en werden er vragen beantwoord. Marco liet met de hulp van schaap Marieke het één en ander zien m.b.t. de hoeven en de wol. Als laatste stond een wandeling rond het bos in het gebied op het programma. Tevreden ging iedereen daarna huiswaarts. Het was een gezellige middag, en ons inziens voor herhaling vatbaar.

Vanochtend, zondag 7 juni 2020,  kregen we eerst 2 aanvragen voor een adoptieschaap en dat zijn lieve Juul en Aaltje geworden.  Eind van de ochtend kwamen daar nog 3 bij en wel Allison, Clara en Tresia. En ’s avonds werd ook Mare nog geadopteerd. Meer dan de helft van de kudde is inmiddels geadopteerd. Er is op dit moment nog maar 1 schaap vrij voor adoptie en wel Jill. Meer informatie over haar staat o.a. in de blog met de titel: eindelijk een foto van Juul.

Zodra het weer verbetert gaan we verder met het scheren van de schapen in het Dalerveense veen (50) en bij huis (12). Nog genoeg te doen dus. Er worden foto’s gemaakt voor de adoptanten en deze foto’s worden als alle schapen geschoren zijn gemaild naar de adoptanten. Ook hiervan zal een blog gemaakt worden. We houden u op de hoogte.

Op de site/facebook staat een leuk filmpje gemaakt door herder Ria van de eerste scheerdag in het Dalerveense veen.