Rammen scheren in de Palms

Ondanks de Corona moeten de schapen wel geschoren en  bekapt worden. Dit is gebeurt met zo veel mogelijk inachtneming van de richtlijnen. Wat echt niet meevalt als je met dieren werkt. We hebben het aantal herders wat meehelpt zo  minimaal mogelijk gehouden. In dit geval 4 herders. Marco schoor en bekapte met de hulp van Wibbina, Ria maakte de foto’s voor de adoptanten en Monique hield de administratie bij en hielp een handje bij het scheren als dat nodig was. Jacinta en Stieneke zorgden voor de catering. Die was trouwens uitstekend verzorgd.

We begonnen met Tucker en Woest. Deze 2 oudere heren gingen na hun scheerbeurt samen aan de wandel door de Palms. Daarna was het tijd voor een bakkie koffie/thee. Alles coronaproof. Met de goede afstand.

foto herder Jacinta

Daarna verder met Michiel en Sander. Vervolgens George en Bram Appa. Toen was het lunchtijd. Weer op veilige afstand van elkaar gezellig en lekker geluncht. Tucker kwam ook een hapje mee eten. De krentenbollen waren niet veilig. Ook de soep was interessant, maar dat moest toch maar niet.

Na de lunch bleken er alleen nog zwarte rammen over te zijn. Waar de andere enters al sterk waren, zetten deze heren er nog een tandje bij en moest er hard gewerkt worden om ze in het gareel te houden.  Het in bedwang houden van Duncan en Anjo vergde al wat extra spierkracht. Floris hield zelfs 3 herders aan het werk. Uiteindelijk was Dean de laatste (hij kreeg nog een duwtje in de rug mee van Noud, zo van schiet op. Ik moest dus jij ook en het is nu lekker fris op mijn  huid). Intussen liepen de andere rammen rondjes door de Palms en kwamen ze steeds even bij de vangkooi kijken hoe ver de anderen waren. Michiel bleef trouw bij de vangkooi in de buurt totdat zijn maatje Duncan ook geschoren was.  Echte vrienden.

Toen ook Dean geschoren was en alle rammen weer vrij in de Palms liepen, was het opruimen en napraten. Een productieve dag met een goede samenwerking. We hebben allemaal genoten. En nog 2 groepen schapen te gaan.

Foto’s van herder Ria:

En foto’s van Wibbina: