Up-date activiteiten van Schaapskudde Benneveld

Nu de nieuwe maatregelen en richtlijnen bekend zijn gemaakt, is het duidelijk dat dit ook voor de activiteiten van de schaapskudde het nodige betekent.

Helaas vervalt de uitnodiging aan de adoptanten om op 6 juni a.s. bij het scheren/knippen aanwezig te zijn.  Het scheren/knippen door de herders gaat wel gewoon door, maar met inachtneming van de geldende regels. Natuurlijk zijn de vachten van de vorig jaar (2019) geadopteerde lammeren na het scheren, indien gewenst, beschikbaar voor de adoptant.  De adoptant kan aangeven of men hier belang bij heeft door een mail te sturen naar het mailadres info@schaapskuddebenneveld.nl (even kopiëren naar uw mailaccount) ovv vacht lammeren 2019 (graag met naam adoptielam)

De andere adoptantendagen komen dus helaas ook te vervallen en daarvoor in de plaats organiseren we in het najaar een leuke natuurwandeling/excursie in de natuurgebieden waar de geadopteerde schapen lopen. Dan kan men het geadopteerde schaap alsnog in het echt zien.

Omdat nu de mogelijkheid om het adoptieschaap zelf te fotograferen bij het scheren is komen te vervallen, zullen we van elk adoptieschaap foto’s maken bij het scheren. Deze foto’s krijgt u dan per mail toegezonden.

Verder zijn dit weekend 6 enters naar het Dalerveense veen gebracht en vonden ze al snel hun speelkameraadjes weer terug. Het gaat om de dames Roma, Olivia, Joni, Sterre, Willy en Gitta. De kudde in Dalerveen bestaat nu uit 60 schapen. Tevens zijn ook de prachtige Hereford runderen weer in de weide te zien, waaronder moeders met kalfjes en de supermooie stier. Het is genieten om om dit gebied heen te lopen en je ogen uit te kijken naar al dat natuurschoon.

Rest mij iedereen veel gezondheid toe te wensen en hopelijk kunnen we gauw weer de draad oppakken en samen van de schapen  en met elkaar genieten.

Cisco , Mies en Cornelia