Overzicht ooien die vrij zijn voor adoptie.

Om meer mensen een kans te geven om een Drents Heideschaap te adopteren, hebben we besloten om ook oudere ooien ter adoptie te stellen. Hier volgt een overzicht van de ooien die nog geadopteerd kunnen worden. Helaas nog weinig foto’s, of alleen wat oudere foto’s beschikbaar omdat de ooien in een natuurgebied lopen.

Maar we nodigen de adoptanten uit wanneer de dames worden geschoren zodat men zelf volop foto’s kan maken en van dichtbij kennis kan maken met hun adoptieschaap.

De dames geboren in 2019 zijn allemaal geadopteerd, behalve Sterre. Zij is weer vrij gekomen. Verder komen nu de oudere dames aan de beurt. De dik gedrukte namen zijn de ooien die geadopteerd kunnen worden.

Geboren in 2019:

STERRE, geboren op 27 februari 2019. Sterre is een dochter van Oranja en Bartel. Samen met haar broertje Sander. Sterre had bij de geboorte een witte diamant op haar koppie. Inmiddels is die diamant verdwenen in haar zwarte vacht, maar met heel heel goed zoeken, vind je nog een paar witte haren.  STERRE IS GEADOPTEERD!!!

   

Geboren in 2017:

CLARK, geboren op 28 maart 2017. Clark heeft vorig jaar een ramlammetje gekregen met de naam Noud. Het is haar eerste lam. De vader van Noud is Bartel. CLARK IS GEADOPTEERD.

     

DERRY, geboren op 24  maart 2017. Derry heeft vorig jaar ook haar eerste lam gekregen en wel een ooitje met de naam Edda. Vader van Edda is ook Bartel. Derry is vernoemd naar iemand die erg dol op de schaapskudde is. DERRY IS GEADOPTEERD!!!

 

ALISON, geboren op 22 maart 2017. Alison kreeg vorig jaar ook haar eerste lam en wel ooitje Joslynn. Ook Joslynn’s vader is Bartel.

 

EMALIA, geboren op 16 maart 2017. Emalia kreeg vorig  jaar  maar liefst een tweeling en wel ooitje Willy en rammetje Dean. Wederom papa Bartel.

Geboren in 2016:

JUSTA, geboren op 26 maart 2016. Vernoemd naar onze jongste herder.  Van haar is momenteel geen foto voor handen. JUSTA IS GEADOPTEERD!!!

CLARA, geboren 15 maart 2016. Clara is vernoemd naar één van de herders. Clara heeft vorig jaar een ooi lammetje gekregen en wel Jo-Mieke. Papa is wederom Bartel. 

Geboren in 2015:

KAATJE, geboren 12 april 2015. In 2018 heeft Kaatje  een tweeling ter wereld gebracht met de namen Ingsi en Bontje. Vader Tucker. Twee prachtige ooitjes. In 2019 heeft ze weer twee mooie dames ter wereld gebracht en wel Olivia en Joni. Vader Bartel. KAATJE IS GEADOPTEERD!!

TRESIA, geboren op 30 maart 2015. Tresia is vernoemd naar een liefhebber van de kudde. In 2018 heeft ze een prachtig ooilam ter wereld gebracht met de naam Lammy. De vader van Lammy is rode ram Sven. Afgelopen jaar heeft ze ons heel lang in spanning gehouden, maar kreeg ze geen lam.

JANSJE, geboren op 23 maart 2015. Jansje is vernoemd naar één van de herders van de kudde. Afgelopen jaar bracht Jansje een mooi ooilam met de naam Nasja ter wereld. Papa is Bartel.  JANSJE IS GEADOPTEERD!!!!

AMY, geboren op 21 maart 2015. Amy is vernoemd naar de dochter van de eigenaren van de kudde. Amy heeft in 2018 een ramlam gekregen met de naam Prins, vader is Tucker. Vorig jaar zette ze ramlam Brian op de wereld. AMY IS GEADOPTEERD!!!!!

ANNA, geboren op 20 maart 2015. Anna heeft in 2018 2 prachtige ooilammeren op de wereld gezet. Moira en Wemke. Vader is Tucker. Wemke is zelfs driekleurig. De moeder van Anna is Amina. ANNA IS GEADOPTEERD!!!

 

AALTJE, geboren op 20 maart 2015. In 2018 heeft Aaltje ramlam Grumpy op de wereld gezet, met vader Gruin. In 2019 heeft Aaltje ooilam Lobke op de wereld gezet, met vader Bartel.

MEERA, geboren op 17 maart 2015. Meera heeft een bijzondere aftekening. Zij is een donkere vos maar heeft een vacht met een licht contrast. Een erg opvallende ooi binnen de kudde, ook door haar karakter. Er is nog geen foto beschikbaar.

JILL, geboren op 15 maart 2015. Ook vernoemd naar 1 van de herders. Er is nog geen foto beschikbaar.

JUUL, geboren op 8 maart 2015. Juul is een dochter van Lieva. Ons eerste schaap wat werd geadopteerd.  Net als haar moeder heeft ze geen hoorns. Ook van haar is nog geen foto beschikbaar.

Geboren in 2014:

MARIEKE, geboren op 8 april 2014. Van Marieke zijn mij alleen de lammeren van de laatste twee jaar bekend. In 2018 bracht ze twee ramlammeren ter wereld met de namen Dopey en Happy. Vader is Tucker. In 2019 bracht Marieke een ooitje en een rammetje ter wereld. Hun namen zijn Mali en Rakker. Hun vader is Bartel. MARIEKE IS GEADOPTEERD!!!

APRIL, geboren op 1 april 2014. Ook van April zijn mij alleen de laatste 2 jaren bekend. In 2018 bracht April een rammetje met de naam Sneezy en een ooilammetje met de naam Oasis ter wereld. Vader is Tucker. In 2019 twee rammetjes. Dit zijn Duncan en George. Vader is Bartel. APRIL IS GEADOPTEERD.

ARYA, geboren op 28 maart 2014. Arya is vernoemd naar de hit-serie Game of Thrones. Er is nog geen foto beschikbaar.  ARYA IS GEADOPTEERD!!!

ILSE, geboren op 24 maart 2014. Van Ilse kan ik ook alleen maar teruggaan naar de laatste 2 jaar.  In 2018 bracht Ilse twee mooie rammetjes ter wereld met de namen Bashful en Graeme. Vader is rode ram Sven.  In 2019 bracht ze twee prachtige ooilammeren ter wereld. De dames heten Roma en Guusje. Vader is Bartel.

Geboren in 2011:

AMINA, geboren op 10 maart 2011. Amina was een flessenlam. Ze is altijd de eerste die klaar staat om geschoren te worden en het is dan ook traditie dat deze dame als voorbeeld bij de cursus schapen knippen  met de hand gebruikt wordt. Ze vindt het heerlijk. Eén van haar lammeren is ooi Anna, die hierboven ook vermeld staat. Amina’s moeder is ooi Wibbina.  AMINA IS GEADOPTEERD!!!

Schapen scheren

Wilt u één van deze mooie dames adopteren, dan kunt u op de site van http://www.schaapskuddebenneveld.nl alle informatie vinden. Met de button “Adopteer een schaap/wie adopteert mij” kunt u zich opgeven voor één of misschien wel meerdere schapen. Het certificaat komt z.s.m. naar u toe. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Als u uw keuze hebt gemaakt en via de button op de site dit doorgegeven hebt,    kunt u de naam van de ooi en uw adres (certificaat opsturen) doorgeven via 06-29437414.

Het is mogelijk om het schaap wat u wilt adopteren een naam van uw keuze te geven.