Een enerverende dag.

Vanochtend om 10.00 uur hebben Marco en herder Monique de rode ram Sven bekapt en vervolgens naar de Palms gebracht. Zodra Sven doorkreeg dat hij naar de Palms ging, maakte hij een brommend geluidje. Het hek ging open en vanuit de auto liep Sven de Palms in. Hij stak zijn neus in de lucht en liep meteen in de richting van waar wij van dachten dat de andere rammen zouden lopen. Sven liep een eindje die kant op en bleef vervolgens op ons wachten om daarna weer een stukje te lopen en weer op ons te wachten. Daarna zette hij een sprintje in en wij dachten dat hij de anderen wel zou vinden en liepen terug naar het hek. Nog even wat dingen bij de vangkooi zetten en het hek dicht doen. We keken om en daar stond Sven. Hij wilde perse dat we mee zouden lopen. Omdat herder Anja met wederhelft Rene, Monique om 11.30 uur op zouden halen om de rammen in de Palms te verzorgen, zetten we Sven in de vangkooi. Vervolgens ging Marco terug naar de weide in Oud Aalden omdat Levi en Alan opgehaald zouden worden.

Om 11.30 uur reden Anja, Rene en Monique naar de Palms. Op weg naar het hek werden we door Sven verwelkomd met bromgeluidjes. We lieten Sven uit de vangkooi en wederom liep hij een stuk weg om dan op ons te wachten. Zo leidde hij ons rechtstreeks naar de andere rammen. Er volgde een kennismaking en al snel werd duidelijk dat Sven de leider bleek te zijn. Er werd gesnuffeld, gefleemd en elkaar eens goed bekeken. Op een gegeven moment leidde hij de kudde verder de Palms in.

Hierna reden we naar Benneveld. Natuurlijk bekeken we Nijntje nog even. Wat een leuk ooitje. Hierna troffen we de voorbereidingen om in de ene weide het draad op te ruimen en om dit in een andere weide weer te installeren. Herders Ria, Jacinta, Clara, Anja en Rene, Marco, Wibbina  en Monique deden dit in een hele snelle tijd.

Toen was het pauze met de intentie om daarna de ooien bij huis te verweiden. We zaten even gezellig samen aan de koffie/thee/warme chocolademelk met kruidcake, toen de telefoon ging. In Meppen liep een schaap rond. Als uit één mond klonk het “Sven”. Meteen vlogen we de auto’s in en reden naar Meppen. Met 4 auto’s waren we aan het zoeken. Anja en Monique zagen een groepje mensen en 1 schaap staan. Inderdaad Sven. Ze probeerden hem met touwen te vangen en daarbij beet 1 meneer in het gras. Gelukkig had Monique nog een plastic zakje bij zich en hij kwam naar haar toe en liet zich pakken. Marco en Rene waren er even later ook en werd Sven weer in de Auto gezet. Daarna ging het op naar de stal in Benneveld. Dit is niet de 1e keer dat Sven zoiets doet. Hij weet precies hoe hij over wildroosters moet lopen en diepte dat op uit zijn geheugen. Dit wist hij nog na 3 jaar niet in de Palms gelopen te hebben. Hoezo intelligent?! Sven is erg vrijheidslievend.

Toen iedereen weer in Benneveld was, hebben we meteen de dames naar hun weide gebracht en ook Nijntje liep braaf mee. De oudere dames hadden er ook flink de pas in en niet veel later liepen ze lekker te grazen in de weide van Ludwig. Al met al een enerverende dag!!!

Eén reactie

  1. Wat een leuke belevenis. Geweldig wat een karakter heeft Sven. Past wel bij zijn rode kleur.

Reageren is niet (meer) mogelijk.