En natuurlijk ook de jongedames op de foto!!

Vandaag, zondag 3 november, werden de ooien van de Katshaarschans weer naar de Dalerveense veen verweid. Vanuit Benneveld gingen er ook nog 13 ooien mee naar het Dalerveense veen. Hierover volgt nog een blog.

vandaag moesten ook alle ooilammeren in de handen komen en was er meteen kans om deze jongedames ook op de pasfoto te zetten, net als we met de ramlammeren in de Palms hebben gedaan.

Herder Anja haalde me op en samen reden we naar Benneveld. Marco en Wibbina hadden alle dames al in de 2 hokken gedaan. Nu was het enkel zaak om alle lammeren in de handen en goed op de foto te krijgen. Dit had best wat voeten in de aarde, of eigenlijk stro en ook omdat het best wel donker is in de stal en je geen flitser gebruikt  bij dieren, was het een hele uitdaging. Maar……. we hebben alle dames op de foto gezet. Soms vooraanzicht en soms zijaanzicht.

Alle adoptanten kunnen nu hun geadopteerde ooilam bekijken en vergelijken met hoe ze er uit zagen toe ze hun keuze hebben gemaakt uit de adoptie foto’s. Ik kan één ding zeggen: “Deze dames zijn flink uit de kluiten gewassen en sommige zijn ook nog eens oersterk.” Menigmaal klonk er een zucht als zo’n jongedame tegenstribbelde en men al zijn of haar krachten aan moest wenden om de dames veilig in de trailer (van Jasper en Anne-Lynn) te krijgen. Morgen zullen er echt wel een paar herders last hebben van spierpijn.

Maar deze blog gaat om de foto’s van de jongedames, dus bij deze op alfabetische volgorde: