De verhuizing van de rammen naar de Palms.

Zondag 6 oktober j.l. verzamelden wij ons om 9.45 uur bij de rammen in Oud Aalden. Wij zijn : Marco en de herders Justin, Stieneke, Ria, Clara en Monique. In de wei stonden de hekken klaar als vangkooi. Bij de 2e poging stonden de oudere rammen al in de vangkooi oud brood te knabbelen en liepen de lammeren er toen ook in. Snel de hekken dicht en de vangkooi wat kleiner maken.

De bedoeling was om eerst 5 lammeren te bekappen, een pasfoto te maken en dan weg te brengen naar de vangkooi in de Palms. Daarna de ouderen bekappen en als laatste Anjo en de 4 overige lammeren bekappen, fotograferen en wegbrengen. Zo gezegd, zo gedaan en voor 12.00 uur liepen de oudere rammen weer los in de wei en de lammeren en Anjo stonden in de vangkooi in de Palms.

Alle herders verzamelden zich bij de vangkooi en toen mochten de rammen door het hekje naar buiten, de mooie Palms in. Herder Ria filmde het geheel en we zagen George een malle bokkensprong maken toen hij door het hek kwam. Dit filmpje komt als het goed is op facebook te staan.

Nu onze heren weer heerlijk in de Palms lopen, kunnen wij weer met een gerust hart naar huis. Ze zijn weer op hun plek.

Hier een foto van de rammen in de Palms en een pasfoto van de 9 ramlammeren apart. Anjo heeft al eerder in de blog gestaan. Herder Ria heeft ook een prachtige foto van de rammen in de Palms gemaakt. De laatste foto in dit blog.