Schapen verweiden en picknicken.

Vandaag, zondag 22 september 2019, verzamelden we ons rond 11.00 uur bij het huis van Marco en Wibbina. De stokken gepakt, onze plekken ingenomen en toen ging het hek open. Tot onze verrassing kwamen de schapen er in een normaal tempo uitlopen. Wij zijn de laatste tijd alleen maar supersnelle en sprintende schapen gewend en moesten er even aan wennen.  Gisteren hadden Marco en Wibbina de 3 oude dames die tegenover liepen,  al opgehaald en bij de kudde gevoegd. Deze dames namen de tijd voor hun wandeling en liepen gedrieën achteraan. We waren al snel bij de weide waar ze nu een poosje blijven lopen. Er staat voldoende gras voor dit stel. Dit deel van de kudde is nu onze wandelgroep. Een leuke mengeling van jong en oud.

Vervolgens terug lopen naar het huis van Marco en Wibbina. Daar verdeelden we ons over 3 auto’s en reden we naar de Katshaarschans, naar de kudde daar. We stapten uit en de kudde kwam meteen al even kijken. Toen er niets te halen viel, liepen ze terug naar hun schaduwplek onder de boom. Een mooi idyllisch plaatje.

Samen met ons kwamen de picknick, nou ja lunch, spullen uit de kofferbakken. Voordat Marco zou vertellen over het hoe en wat met betrekking tot het zorgen voor deze groep, gingen we eerst samen lunchen, Iedereen had wat lekkers bij zich en al snel zaten we gezellig te eten en bij te kletsen. Herder Jacinta en Paul voegden zich bij ons en toen was het tijd voor de uitleg. Terwijl we naar de schans wandelden vertelde Marco dat we niet moeten gaan voeren, opletten of alle schapen attent zijn, geen kreupele schapen er tussen lopen, etc. Toch nog een hele verantwoordelijkheid.

Weer terug bij de parkeerplaats splitsten we ons op. Herder Ria en Anja gingen hun weegs en de rest reed nog door naar het Dalerveense veen. De prachtige koeien stonden vooraan te drinken en we konden kalf Barones ook goed bekijken. Wat was ze gegroeid. Knappe jonge dame hoor. Alles werd even bekijken en daarna ging het huiswaarts voor iedereen. Het was een hele leuke, leerzame en gezellige ochtend en middag.