Op pad met de verhalenvertellers.

Zondag 16 juni j.l. ging de schaapskudde op pad met twee verhalenvertellers. Herder Ria maakte een verslagje en een paar mooie foto’s.

Ria’s verslag :

Om 11.00 uur hadden de gasten, verhaalvertellers en de herders Anja, Jacinta, Clara, Jansje en Ria zich verzameld bij Marco en Wibbina en gingen we op pad naar het weiland van de schapen.

De bedoeling was in twee groepen te lopen. Een groep gasten voorop, dan de schapen en de tweede groep gasten achteraan. Dit ging niet helemaal volgens plan, de schaapjes hadden er zin in en haalden al snel de voorste groep gasten in. Toen besloten, om de schapen voorop, en de gasten achteraan, en dit ging helemaal goed. Onderweg werd een aantal keren gestopt, zodat de vertellers hun verhaal konden doen en de schapen even konden grazen. Ram Rik besloot dat het veel gezelliger was tussen de gasten.

Aan het eind van het zandpad, moesten we de straat oversteken om in de Stroeten te komen. Rik wilde de andere, bekende kant op, maar na aandringen en aanduwen van Marco, besloot hij toch met de groep mee te gaan. Ook hier werd een aantal keren gestopt om naar de verhalen te luisteren. Met het einddoel in zicht ging de groep ineens van het pad af, door het maisveld, want de paardenmest op het pad was wel heel eng.

Bij het grafveld van de Prinses van Zweeloo stond de koffie en thee klaar. Ook voor een koekje was gezorgd. Het laatste deel van  het verhaal werd verteld. Hierna vonden de schapen het hoog tijd om weer verder te gaan, dat gaven ze duidelijk aan..

Na de koffie gingen we op weg terug. Manoa en Rik hadden moeite om bij de groep te blijven. Nadat we de straat weer overgestoken waren, kregen Manoa en Rik meer moeite om bij te blijven en bleven bij Marco achter. Wibbina liep door met de groep. Rik besloot om toch maar mee te komen, en kwam weer met de groep mee. Manoa bleef bij Marco achter, lam Noor twijfelde maar kwam toch met ons mee. De groep gasten besloot de kortere weg te nemen en gingen via de Bennevelderstraat terug.

Bijna bij het weiland, werd nog een verkeerde afslag genomen, waardoor we nog een extra rondje gelopen hebben. Dit werd meteen “het rondje van Wibbina” genoemd. Bij het weiland aangekomen, hebben we de schapen in het land gedaan.

Toen kwam er iemand, weet haar naam niet, om te zeggen dat Marco en Manoa met de auto opgehaald werden door de verhalenvertellers Bart en Annabella. Daarna werd Manoa met haar lam en de kudde herenigd.

Om half 3 waren we weer bij Marco en Wibbina thuis.

Foto’s van herder Ria van Wijk.

Foto’s van Wibbina :

     

Foto’s van herder Jansje :