En zijn naam is ……….. SANDER

Op lammetjesdag werd de rammenwedstrijd gewonnen door Annelot Snoek. Ze kon kiezen uit een schedel met hoorns of een rammetje een naam geven. Zij koos er voor om een ramlammetje een naam te geven. De naam die hij krijgt, houdt hij zijn hele leven. De kudde koos het lammetje uit en Annelot gaf hem zijn naam. Hij heet nu SANDER.

Het lam is het ramlammetje geworden van moeder Oranja en vader Bartel. Zijn zusje heet Sterre. Sander heeft aan de randen van zijn oren en binnen in zijn oren een bruine kleur.

Natuurlijk moet er ook een foto komen en daarvoor moesten we op pad naar de kudde en proberen om Sander te vinden tussen alle andere lammeren. Gelukkig herkenden we hem al snel en kon er een foto gemaakt worden. Dus, mogen wij u voorstellen aan Sander:

Nu de lijsten klaar zijn, hebben we nog slechts 2 ooilammetjes en 2 ooi enters over voor adoptie. Het is wel wie het eerst een mail stuurt (http://www.schaapskuddebenneveld.nl ), die komt het eerste aan de beurt om 1 van de nog vrije lammeren/enters uit te kiezen om te adopteren. En…. op is op.

Nog even onze agenda voor de komende tijd.

Op zondag 19 mei a.s. is de workshop lammetje naaldvilten. Dit wordt gegeven door Marie-Christine van der Velden en Hermine Stout in Benneveld. Meer informatie  hierover is op de site te vinden.

Op zondag 26 mei a.s. is de cursus schaapscheren met de hand, ook in Benneveld. Deze cursus zit vol.

Op zondag 2 juni a.s. van 14.00 – 17.00 uur is het schaapscheerdersfeest bij de Jantina Hellingmolen In Aalden.  Er wordt zowel met de hand geschoren als met het scheerapparaat. Tevens zijn er meerdere randactiviteiten.

Op zaterdag 22 juni a.s. van 14.00 – 15.30 uur is de stamboekkeuring van de enters die op Erfgoed De Boemerang in Meppen lopen.  De keurmeesters geven uitleg en  beantwoorden vragen.

Naast dit alles gaan we vaker wandelen om te oefenen voor het muziekspektakel De Toorn van Thunaer, wat in de eerste week van september dit jaar 5 avonden opgevoerd wordt, en waar de kudde aan meedoet.

Verder staan er nog 2 extra wandelingen op het programma, waar men mee kan lopen  met de kudde.  Hierover volgt later meer informatie.

Een leuk, druk en gevarieerd jaar staat voor de deur.