Het nagekomen adoptielammetje.

Zoals al vermeldt in de vorige blog, zijn er nog 2 adopties bijgekomen. Helaas kunnen we nog maar 1 aan u voorstellen. Hier is de mooie jongedame.

We zijn natuurlijk heel benieuwd welke adoptanten naar hun lammetje komen kijken a.s. maandag. Even aaien en misschien wel samen op de foto. Het wordt voor de herders wel een fikse puzzel om het juiste lam bij de juiste adoptant te vinden. Maar we doen het met plezier en hebben dan een mooi excuus om de lammetjes vast te houden.

Randactiviteiten zijn er ook. Koffie en thee is te koop bij de molen met cake met muisjes.  De molen is open voor bezichtiging. De paashaas vertelt een leuk verhaal aan de jongste kinderen en bij de aanwezige grote kip kan men meedoen met een wedstrijd paaseitjes raden met een hele leuke hoofdprijs.

Ook is er een wedstrijd om de juiste ram bij de juiste letter te zoeken. Hoofdprijs hierbij is een schedel met hoorns van een ram of men mag een ramlammetje een mooie naam geven die het dier zijn hele leven houdt.

Verder worden die middag een aantal ooien bekapt. Dus volop te zien en te doen op de lammetjesdag bij de Jantina Hellingmolen aan de Molenwijk in Aalden.

Nog even dit: voor de wedstrijd paaseitjes raden en een lammetje op schoot/aaien wordt een (vrijwillige) bijdrage gevraagd ad 50 eurocent. Waarom????

Wel, wij sparen voor een speciaal scheerapparaat om met name de rammen te kunnen scheren (de kudde heeft momenteel 40 rammen).  Dit zijn namelijk geen lichtgewichten en dat kost best veel tijd en man/vrouwkracht om sommige in bedwang te houden. Natuurlijk blijven we ernaast ook met de hand knippen. Dat hoort er gewoon bij.