Het oormerken zit er op….. de adoptiefoto’s zijn onderweg.

Donderdagavond 11 april j.l. zijn Marco, Wibbina en Monique bezig geweest met het oormerken van de lammeren. Samen probeerden we de juiste lammeren bij de juiste ooi te plaatsen en ze vervolgens te oormerken. Wibbina hield ze vast, Marco zette de oormerken en Monique maakte foto’s voor zover dat ging in de stal.  Het blijft altijd moeilijk om zwarte dieren te fotograferen. Maar hoe dan ook, van elk ooilammetje is er een foto.  Het zijn er 19. Inderdaad 19 ooilammetjes. Aan het eind bleek dat 1 als ooi gedacht lam, een ram te zijn. Tja, met zo’n grote kudde gebeurt dit wel eens. Dus eindtotaal is 19 ooien en 9 rammen. En sommigen zijn echte joekels. Pfff, je hebt echt spierballen nodig om ze te tillen.

We weten niet of Tresia wel of niet drachtig is. Zo ja, dan zou ze alsnog in juni nog kunnen lammeren. Maar ze kan ook gust zijn.

Bij het oormerken worden er dus foto’s gemaakt van de ooilammeren. Die zijn ’s avonds nog verwerkt en verstuurd naar Trudie. Trudie stuurt ze vervolgens naar de adoptanten op de lijst. We werken de mails af in volgorde van binnenkomst.  De eerste namen zijn al bekend. Zodra alle namen bekend zijn, zullen we de ooilammeren met hun naam aan u voorstellen. We doen onze best om dit voor lammetjesdag te realiseren zodat een ieder ook zijn of haar lammetje kan bewonderen en evt. vasthouden bij de Jantina Hellingmolen in Aalden op maandag 22 april, 2e Paasdag van 14.00 – 16.00 uur.

Even voor alle duidelijkheid, de lammeren hebben er niets van gevoeld. Ze hadden niets door. Marco weet precies waar hij de oormerken moet zetten. Het ging zonder stress en we waren in 1,5 uur klaar met alle 28 lammeren.