Dubbel nieuws, de 1e wandeling van 2019 en………. nog 1 ooi te gaan.

We beginnen natuurlijk met het mooie geboorte bericht. Ooi Jansje bracht vanochtend een mooi ooilammetje ter wereld. Vader is Bartel. Het is Jansjes eerste lammetje. Mooi nieuws op een mooie zonnige dag.

Of Tresia nog lammetjes krijgt, weten we niet. We zijn bang van niet. Maar………. Er is een mogelijkheid dat ze in juni nog lammetjes krijgt. Het blijft spannend.

Ook maakten we vandaag de eerste wandeling van dit jaar. Er moet geoefend worden voor de Toorn van Thunaer en dus gaan we nu regelmatiger wandelen met de kudde’s ooien. Vandaag zijn de dames die bij Erfgoed De Boemerang staan aan de beurt. De oudere ooien en de enters (jaarlingen). Want zowel de ooien als de herders moeten aan hun conditie en vaardigheden gaan werken. We hebben tot september de tijd, want dan moeten we klaar zijn voor ons optreden. Dan zijn de schapen er klaar voor om BS’ers (Bekende Schapen) te worden. Nu hopen dat ze geen sterallures krijgen na die tijd.

Met 10 man en vrouw sterk gingen we op pad. De dames hadden er veel zin in en we vertrokken met een flink tempo. Voor sommigen was het aanpoten om de kudde bij te kunnen houden.  Langzaamaan werd het tempo wat rustiger.  Na ongeveer 45 minuten was het tijd voor een pauze. Al hadden de dames geen belang bij een pauze, de herders waren wel toe aan een kop koffie of thee.

Daarna weer verder, al hadden de schapen eerst een ander route in gedachten dan de herders, maar uiteindelijk stonden alle neuzen weer dezelfde kant op en liepen we via een andere weg terug naar de weide. Vlakbij de weide kwam het tempo nog even terug en wilden de dames vlot de wei weer in. Er moest nog even één en ander overlegd worden en daarna ging iedereen weer huiswaarts.

Binnenkort met de andere groep op pad om dichter bij de molen naar een weide te gaan. Dan op naar lammetjesdag op maandag 2e paasdag, 22 april a.s. bij de Jantina Hellingmolen in Aalden van 14.00 – 16.00 uur.

Tussen de bedrijven door moeten de lammetjes hun oormerk nog krijgen, moeten de ooilammetjes nog op de foto en kunnen de foto’s naar de adoptanten gestuurd worden. Ben heel benieuwd naar de namen die de lammetjes gaan krijgen.