En we gaan verder van 4……. naar 3.

Vanochtend toen Wibbina om half 7  in de stal kwam, stond daar een prachtig meisje met een prachtig meisje. Ze maakte meteen een paar foto’s. De jongedame was toen al op zoek naar de speen. Vlotte tante dus.

Waarom zo lyrisch? Alle schapen zijn toch prachtig? Inderdaad. Maar :

Ten eerste : moeder Sjoukje heeft een ooilammetje gekregen met papa Bartel en vorig jaar was ze gust. Sjoukje is geadopteerd door Ingrid en Ingrid kijkt al heel lang uit naar een lam van Sjoukje. Voor een lammetje van Sjoukje, haar adoptieschaap, staat ze al een paar jaar op de wachtlijst van de adoptielammetjes. Eindelijk gaat haar wens dan toch in vervulling. Ingrid gefeliciteerd. Ter info: Sjoukje is het witste schaap van de hele kudde. Gemakkelijk herkenbaar dus.

Ten tweede : dit lammetje is echt een kadootje, geboren op de verjaardag van één van de herders.  Jarige, gefeliciteerd en wat een leuke verrassing om zo’n  knappe verjaardagsgenote te krijgen.

Ten derde : belooft vandaag een mooiere dag te worden dan de laatste weken en zijn er nog maar 3 drachtige ooien te gaan. Hopen dat Jansje, Clara en Tresia zich aangesproken voelen door al dat jonge spul en het betere weer en dat ze ook besluiten om deel van al die moeders met hun lammetjes uit te gaan maken.