Nog 5 ooien te gaan.

Het blijft nog even spannend met nog 5 ooien die moeten bevallen. Vanochtend was het nog rustig dus kan ik even het één en ander met betrekking tot de adoptielammetjes doornemen.

In principe worden alleen ooilammetjes ter adoptie aangeboden, bijzondere gevallen daargelaten. Een adoptie kost 25 euro per jaar per lam (schaap). Het lam blijft onderdeel van de kudde en blijft ook in de kudde. De adoptant krijgt een certificaat en kan, indien gewenst, de eerste vacht van het lam krijgen die op het schaapscheerdersfeest het jaar erop wordt geknipt.

Over niet al te lange tijd krijgen de lammetjes hun oormerk. Gelijktijdig worden ze gefotografeerd en komen deze foto’s op de blog te staan of krijgt men deze foto’s via de mail toegezonden om een lammetje uit te kunnen kiezen. Verder bestaat er de mogelijkheid om na het jaar hetzelfde lam nogmaals te adopteren. Elk jaar weer. Altijd leuk om de lammetjes van je adoptielam/schaap te zien. Verder zijn de adoptanten natuurlijk van harte welkom bij de evenementen van de kudde.

ER ZIJN OP DIT MOMENT NOG MAAR ENKELE OOILAMMETJES BESCHIKBAAR. De lijst loopt al snel vol. Het is natuurlijk ook nog even afwachten wat de overige 5 ooien gaan  brengen.

Ook kan men zich inschrijven voor de workshop schapen knippen op zondag 26 mei a.s. of de naaldvilt workshop om een lammetjeskop te naaldvilten op zondag 19 mei a.s. (alle info staat op de site vermeld). Voor de workshop schapen knippen zijn slechts nog enkele plekken vrij!!

Op maandag Tweede Paasdag, 22 april a.s. is het lammetjesdag bij de Jantina Hellingmolen aan de Molenwijk in Aalden. We komen hier aan met de kudde vanaf hun weide en de ooien met hun kroost komen in mooie afgezette hokken te staan (met dank aan de Hekkerij uit Meppen). Hier kan men de lammetjes bewonderen en er eventueel mee op de foto als men dat wil.

Op zondag 2 juni a.s. worden de schapen geschoren en geknipt op het schaapscheerdersfeest, wat ook bij de Jantina Hellingmolen wordt gehouden. Ook nu komen we weer met de kudde met lammetjes vanaf hun weide aanlopen. Er kan door de kinderen (en volwassenen) iets leuks worden gemaakt met het vilten van de wol en is er iemand die het naaldvilten laat zien. Een spinnewiel met spinster is natuurlijk ook aanwezig. Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd. De molen verkoopt koffie en thee e.d. en de schaapskudde verkoopt de befaamde Palmsburgers.

Ben je het komend weekend in de buurt, vergeet dan niet de Open Atelier Dagen te bezoeken. Wibbina toont dan o.a. haar prachtige van wol gevilte kleden en de mooie lampenkappen.  (www.oad-coevorden.nl )

2 reacties

  1. Ik lees dat de meeste lammetjes geadopteerd zijn maar ik heb nog niks gehoord of wordt er bedoeld er hebben zich inmiddels bijna evenveel adoptanten gemeld als er ooilammetjes zijn ?

    • Hallo Marjo, Er is nog maar 1 lammetje (Trined) officieel geadopteerd. In het bericht wordt bedoeld dat er voldoende ooilammetjes zijn voor alle adoptanten die zich opgegeven hebben. En er kunnen zelfs nog een paar adoptanten zich aanmelden. We hebben tot nu toe 17 ooilammetjes en 15 aanvragen. En er moeten nog 5 ooien bevallen, dus wie weet zitten daar nog wat ooitjes tussen.

      Pas met het oormerken worden de foto’s gemaakt en komen ze op de blog e.d. te staan. Daarna kan er op volgorde van binnenkomst van de aanvraag een keuze worden gemaakt. Hoop dat het zo duidelijk is. Groet, Monique

Reageren is niet (meer) mogelijk.