We stellen de heren uit de Palms aan u voor, deel 1.

Bij deze willen we graag de rammen uit de Palms aan u voorstellen. We verdelen ze over een aantal blogs van 5 a 6 rammen per keer. De kleuren van de dieren zijn zeer verschillend. We zullen Marco vragen om een keer uitleg te geven over de kleuren, aftekeningen e.d. die er zijn binnen het ras van het Drentse heideschaap.

21 van de 22 rammen. Levi werd toen net bekapt.

Om te beginnen met de eerste 5, op volgorde van geboorte datum.

ALAN

Alan is een gekregen ram. Zijn ouders zijn niet bekend. Hij is geboren op 29 maart 2016. Alan is een lichtvos effen. Kenmerken: 2 oormerken en een licht neusje.

Alan is de leider van de kudde en een vriendelijke ram. Hij mag graag meepraten als je met een groepje mensen staat te overleggen. Hij praat dan mee. Hij is geadopteerd.

Alan loopt al langer in de Palms en is ook een keer erg ziek aangetroffen. Herder Karin heeft hem toen bij huis gehaald en hem verzorgd tot hij weer helemaal in orde was.

FREERK

Freerk is toen hij een lammetje was door Marco en Wibbina uitgekozen uit de kudde in Hijken. Zijn ouders zijn ook niet bekend. Hij is geboren op 1 april 2016, Hij is een vaalvos effen met een roodachtige borst en een kleine witte vlek achter zijn hoorns. Freerk heeft een hele mooie vacht. Hij staat op de nominatie om komend jaar gekeurd te worden.

Toen de groep ramlammeren afgelopen jaar bij de Palms kudde werden gevoegd, was Freerk degene die de bange lammeren op sleeptouw nam en over ze vaderde tot ze wat zelfstandiger waren en de Palms leerden kennen.

DROUW

Drouw is toen Freerk uitgekozen werd, ook uitgekozen door Marco en Wibbina bij de kudde uit Hijken. Ouders ook onbekend. Hij is geboren op 1 april 2016. Hij is een lichtvos smodde. Drouw heeft een grote witte vlek achter zijn hoorns. Drouw heeft echt een supermooie vacht. Heel sluik, net haar in plaats van vacht.

Drouw is een vriendelijk ram, die een kriebel onder zijn kin wel kan waarderen.

BOB

Bob is de enige zwarte ram van de oudere groep. Hij is een gekregen ram en daarom zijn zijn ouders niet bekend. Hij is geboren op 9 april 2016. Hij is een zwartvos. Dit wil zeggen dat zijn kleur niet diepzwart is.

Bob is ook een vriendelijk maar wat afstandelijke ram.

ZORBA

Zorba is geboren op 17 maart 2017. Zijn ouders zijn Tucker en Aaltje. Vorig jaar was Tucker ook 1 van de dekrammen. Zorba is een mengvos smodde. Hij  heeft een klein onregelmatig blesje op het bovendeel van zijn neusrug en een witte streep achter zijn hoorns.

Zorba is echt onderdeel van de groep, maar houdt zich een beetje op de achtergrond. Zeker als er mensen in de buurt zijn.

Dit waren de eerste en oudste 5 van de groep in de Palms. Volgende keer de andere 5 oudere rammen.

Eén reactie

Reageren is niet (meer) mogelijk.