Hoeven bekappen in de Palms.

Bij het houden en onderhouden van de rammen in de Palms hoort ook het bekappen van de hoeven voor de winter. Om 9.00 uur waren herders Anja en Monique present in de Palms en na een minuut of 10 liepen alle 22 rammen groot en klein in de vangkooi. Dat ging rustig en snel. Rond 10 uur was ook Marco present, gevolgd door herder Clara. De ruif werd opgehangen en gevuld met hooi. Daarna werd alles klaar gezet en gelegd voor het bekappen.

Marco ving Levi, de eerste ram, vervolgens werd zijn oornummer voorgelezen en gecheckt met de lijst en werden er een soort pasfoto’s gemaakt van elke ram. Terwijl de derde ram werd bekapt, arriveerden herder Jill en Wibbina ook. Na een korte koffiepauze was de volgende ram aan de beurt. Herder Ria kwam ook nog even langs en we hadden ook bekijks van wandelaars. Nu werden er steeds 2 rammen tegelijk bekapt en na nummer 11 even weer een korte pauze gevolgd door de laatste 11 rammen. De conditie van alle rammen was goed en de ramlammeren bleken een hele mooie groep te zijn met diverse kleuren. Voor de herders was het een hele gezellige, leuke en leerzame ochtend.

Op foto 1  staan 3 jonge rammen.

Op foto 2 staat Levi.

Op foto 3 staat de middelste ram te flemen.

Op foto 4 kijken de andere rammen toe terwijl de eerste wordt bekapt.

Op foto 5, 6 en 7 wordt er een ram bekapt.