Een bijdrage voor de blog van Svenne Prinsen, een fan.

De schaapskudde heeft natuurlijk de nodige fans en één ervan is Svenne Prinsen. Voor de blog schreef ze een stukje en gaf ze Wibbina een usb met mooie foto’s. Hier volgt haar verhaal met een paar van haar foto’s.

 

Een van mijn hobby’s is fotografie. En dan vooral schapen en Zwitserse koeien.

Bij mijn eerste contact met de schaapskudde van Benneveld, op de Brink aldaar, raakte ik geboeid. Na een aantal foto’s te hebben gemaakt van de kudde, was ik er van overtuigd dat dit niet mijn laatste foto-sessie zou zijn van deze schaapskudde.

Wat mij bij deze kudde vooral aanspreekt, is het terughalen van de oude kleuren van het Drentse schaap en het ambachtelijk verwerken van het vacht.

Ik draag deze schaapskudde een warm hart toe. En dat heeft geleidt tot deze foto-sessie tijdens het scheren bij de molen in Aalden.

Wat ik nog graag beter in beeld zou willen brengen is de verwerking van het vacht.

Welke, mijn inziens, nog speciale aandacht vraagt, om de foto-reportage compleet te maken.

Svenne Prinsen

 

 

Eén reactie

  1. Mijn eerste contact met de schaapskudde was het vilten van een prachtige vacht van één van de schapen. Het begin van een prachtige nieuwe hobby. Naast de fotografie ben ik nu helemaal enthousiast aan het vilten van vachten en bewerkte wol. Geweldige hobby’s. Mijn advies aan Svenne is dan ook om zelf eens een vacht te vilten; Wibina is een goede lerares en je kunt misschien nog wat foto’s maken intussen.

Reageren is niet (meer) mogelijk.