Spannend nieuws.

Zoals al eerder gemeld, zijn we achter de schermen druk bezig. De datum voor de lammetjesdag is bekend en die is op 2e paasdag maandag 22 april 2019 bij de Jantina Hellingmolen in Aalden. De datum voor de schaapscheercursus is op 26 mei 2019 en het schaapscheerdersfeest is op zondag 2 juni, ook bij de Jantina Hellingmolen.

Maar er is nog meer nieuws. De schaapskudde gaat meedoen in een groot muziek spektakelstuk bij de Klencke tussen Oosterhesselen en Sleen. En wel op 2 t/m 8 september 2019. 2 September is de generale repetitie, 3 september de try out en dan 5 avonden lang zijn er uitvoeringen. We gaan proberen met zoveel mogelijk ooien en lammeren mee te doen. Ook voor de herders is het dan alle hens aan dek. Voor meer informatie over het stuk, kunt u kijken op de website en facebookpagina van de Toorn van Thunaer. Ook kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief.

Naast de schaapskudde zijn er ook landgeiten die meedoen en natuurlijk een flink aantal paarden waaronder 1 a 2 Belgische trekpaarden. Zo’n 150 zangers, acteurs en figuranten etc. Het begint in het jaar 2019 en gaat daarna terug naar het jaar 1419. Mocht je de kans hebben, kom dan zeker kijken.

Dat dit alles de nodige voorbereidingen met zich meebrengt, zal duidelijk zijn. De dekgroepen zijn ongeveer 3 weken eerder gevormd en dus kunnen we de lammetjes ook eerder verwachten. Dan zijn ze groot en sterk genoeg om mee te doen. We gaan uit van 5 maanden min 5 dagen na de dekking dat de lammetjes geboren kunnen worden.  Er breken dus spannende tijden aan voor de schaapskudde Benneveld in 2019.

Natuurlijk wordt er ook al het nodige aan PR gedaan. Zo was er afgelopen zondag een bijeenkomst op het speelveld en werd nog het één en ander uitgelegd.

Foto: Esselien de Groot  ( Marco met 1 van de organisatoren)

https://www.coevordenhuisaanhuis.nl/nieuws/regio/559357/toorn-van-thunaer-krijgt-vorm.html