Rik Ringers de oudste ram van de kudde.

Van de oudste ooi gaan we nu naar de oudste ram van de schaapskudde en wel RIK RINGERS.

Rik Ringers is geboren op 16 maart 2012. Zijn vader is ram Jan en zijn moeder is ooi Hendrika. Helaas verstootte moeder Hendrika haar lam en werd hij met de fles groot gebracht door Wibbina. Tot op de dag van vandaag heeft ze een bijzonder plekje in zijn hart, want zodra hij haar ziet begint hij te knorren. Prachtig om te zien en te horen. Hij poseerde ook als lam voor een mooie foto van de wolwerkplaats. Rik staat dan middenin de wol met naast hem een gevilte lamp, gemaakt door Wibbina. Op de 1e foto ligt hij samen met zijn broertje.

 

Toen Rik oud genoeg was om voor de eerste keer gekeurd te worden, kwam hij met vlag en wimpel door de keuring.  Hij had toen totaal 65 punten. Na zijn 2e keuring 75 punten en vervolgens 3e keuring 76 punten en is hij nu definitief goedgekeurd.

Inmiddels heeft Rik ook een aantal dektournee’s achter de rug. Op verschillende plaatsen in de omgeving loopt nu nageslacht van Rik. Hij heeft in totaal 39 dekkingen uit de toegestane 100 gedaan en daar zijn maar liefst 67 lammeren uit geboren. Dochter Aria, geboren in 2014, loopt nog in de kudde. Zij is als lammetje geadopteerd.

Rik heeft zijn filmdebuut ook al gehad. Hij speelde de hoofdrol in een video die opgenomen werd door kunstenares Emily Huurdeman.  Ze heeft eerst een cursus schaapscheren bij schaapskudde Benneveld gedaan en daarna schoor ze Rik voor de camera. Hierbij de link http://egahuurdeman.nl/2016/het-scheren-van-de-ram.

Rik heeft ook een goed geheugen. Hij herkende de gele auto van Wibbina. Als hij die zag, wist hij dat Wibbina er aan kwam. Afgelopen jaar heeft Rik een paar ooien in Meppen gedekt. Toen het tijd werd om hem weer op te halen, reed Marco met Wibbina’s auto er naar toe. Rik herkende meteen de auto en kwam er op af lopen.  Toen ging de deur open en Marco stapte uit. Dat ging even zijn verstand te boven want dat klopte niet. Uiteindelijk koos hij eieren voor zijn geld en sprong in de auto om weer terug naar de andere rammen in Oud Aalden gebracht te worden. En……. hij moet nu wennen aan de nieuwe auto. Deze is rood!!!

Rik is de leider van de groep rammen die in Oud Aalden staan bij Jan Buining. Hij verdedigt zijn plaats met verve. Dat jonge spul, met name James, doet af en toe een poging om zijn leiderschap te ondermijnen, maar dat is ze nog steeds niet gelukt. Rik is een prachtige ram met een eigenwijze inslag. Hij vermaakt zich ook prima in zijn eentje in plaats van in de groep rammen. Maar kom je aan 1 van de andere rammen, dan zal hij die ram verdedigen tegen iedereen. Dat heeft menigeen al aan den lijve ondervonden. (zonder schade, gelukkig).

De laatste foto is herder Justin die met Rik rondwandelt op de fair “LEEF”in Zweeloo.