Druk weekend met veel afwisseling.

Het is nu zondagmiddag en we hebben een druk weekend beleefd met veel verschillende dingen. Maar bij het begin beginnen. Onder de foto’s gaat elke keer het verhaal verder.

VRIJDAG ’s Ochtends op tijd haalden Marco en Wibbina de kar op en haalden ze bij Erfgoed De Boemerang 4 dames op die deel gaan uitmaken van de dekgroepen. Dit jaar zijn het 2 dekgroepen. 2 Dames moesten uit de kar bij de andere ooien in de schuur en Zoë en Snuitje bleven in de kar. Ze kregen gezelschap van Tresia en Manoa. Deze 4 dames werden naar de weide gebracht, schuin tegenover de boerderij. In afwachting van de rode ram Sven.

Weer terug in de schuur werden de 5 dames geselecteerd die naar de Boemerang gaan en de rest van de ooien vormen ook een dekgroep die gezelschap zullen krijgen van de  nieuwe ram. (Deze zullen we te zijner tijd aan iedereen voorstellen. ) Met de ooien in de kar reden we naar Meppen en bij de Boemerang stonden de andere ooien ons al op te wachten. De dames sprongen zowat de kar uit om de kennismaking met de andere ooien te hernieuwen. De ooien thuis waren voor vertrek losgelaten in de weide bij huis in afwachting van de nieuwe ram.

Hierna werden de hekken ingeladen en door Wibbina en Marco bij de rammen in Oud Aalden neergezet. Aangezien Sven zoals altijd lekker nieuwsgierig was, is hij ingeladen en naar zijn dekgroep gebracht. De dames huppelden als hindes. De flirts.

Hierna werd de grote kar omgeruild voor de kleinere kar voor het verweiden van de ramlammeren op zaterdag.

ZATERDAG Rond 9.00 uur hadden herders Anja en Monique de rammen in de Palms in de vangkooi gevangen. Dit ging heel snel en gemakkelijk. Daarna door naar Oud Aalden. Helaas hadden de lammeren geen zin om in de vangkooi te gaan. De oudere rammen kennen het wel en bleven in de buurt van de vangkooi. Zodra de andere herders en Wibbina en Marco gearriveerd waren. bleef Wibbina bij het hek met een bak biks en was het tijd om de ramlammeren in de vangkooi te zien te krijgen. Marco, Jacinta, Clara, Anja en Monique konden de jongeheren gaan vangen.  Bij de 3e poging lukt het. Pfff, pak van ons hart. Ze moeten dit nog leren. In de vangkooi kregen ze een ontworming en werden ze in de kar gezet. En dan op weg naar hun nieuwe plek bij de andere heren in de Palms.

Het is een grote groep van maar liefst 23 rammen die nu in de Palms lopen. De ramlammeren werden losgelaten en gingen meteen op onderzoek uit. De oudere rammen werden losgelaten, maar liepen een andere kant op. Ze komen elkaar vast wel tegen. Jacinta had lekkere appels en eikels voor de rammen meegenomen en die werken verdeeld over het terrein bij de vangkooi. Daarna ging het huiswaarts en ’s middags werd de nieuwe ram opgehaald. Zijn  naam wordt Bartel. Wibbina heeft nog foto’s bijgevoegd van toen Bartel net in de weide bij de ooien liep.  (Onder de foto’s nog meer.)

 

 

ZONDAG Vanmiddag kwamen we aan bij de weide van de nieuwe ram en Bartel stond gezellig tussen zijn 18 dames. Hij is een mooie stoere ram. Toen iedereen present was die mee zou gaan, reden we naar een terrein bij De Klencke. Want……. GROOT NIEUWS …… de schaapskudde gaat waarschijnlijk deel uitmaken van het grote muziekspektakel de Toorn van Thunar. Het terrein kon even verkend worden en er werd uitgelegd hoe alles qua decor e.d. komt te staan. Ook werden onze vragen beantwoord. We hebben er wel zin in en gaan kijken of het voor ons haalbaar is om mee te doen. (Meer onder de foto’s.)

  

Verder zijn er data bekend voor evenementen volgend jaar:

Maandag 22 april 2019, tweede Paasdag, is het lammetjesdag. Door de grote belangstelling en de beperkte ruimte in de stal, verhuizen we naar de Jantina Hellingmolen in Aalden. Meer ruimte en ook meer plek om leuke dingen te doen.

Zondag 26 mei 2019 is de workshop/cursus schaapscheren. Opgave is reeds mogelijk via de site/mail. Meer informatie staat op de site.

Zondag 2 juni 2019 is het schaapscheerdersfeest en ook dit vieren we op het terrein van de Jantina Hellingmolen te Aalden.

Donderdag 4 t/m zondag 8 september 2019 zijn de uitvoeringen van het muziekspektakel Toorn van Thunar gepland.

Zet ze vast in de agenda.