Dip

Nu  het hoogseizoen met betrekking tot de kudde zo’n beetje voorbij is, willen we een paar bijzondere schapen aan jullie voorstellen. Om te beginnen met Dip, de oudste ooi van de kudde, de stammoeder.

DIP.

In 2005 waren Wibbina en Marco op bezoek bij Gijsbert Six, een plaatsgenoot die schapen fokte. Er liep een fleslammetje. De schapenhouder had niet echt tijd voor dit lam en Wibbina en Marco hebben haar toen overgenomen en met de fles groot gebracht. Hun eerste fleslam met de naam DIP.

De moeder van Dip is Lien en de vader is Witte Ram. De laatste is vernoemd  naar zijn kleur.

Dip zelf is een mooie blauwvos.

In haar leven heeft Dip 11 lammeren ter wereld gebracht. 3x 1 lam en 4x 2 lammeren en wel 6 ooitjes en 5 rammetjes. Van deze lammeren loopt dochter Sascha nog in de kudde. Sascha is in 2010 geboren en is inmiddels 8 jaar oud. Zij is een dassenkop effen.

Verhaal gaat verder onder de foto’s die Marco en Wibbina in hun archief hadden. Dip met 1 van haar lammeren.

Dip is een mooie ooi met een mooi karakter. Ondanks haar respectabele leeftijd loopt ze nog steeds mee met de wandelingen. Ze loopt ook altijd vooraan en het liefst tegen je been. Voor een wandeling van Benneveld naar achter in Meppen draait ze haar poot niet om. Ze staat haar vrouwtje in de kudde. Als de lammeren hun eerste wandeling  maken, is Dip van de partij. Zij geeft het goede voorbeeld. Maar vergis je niet, ze is een dame met pit.

Bij Erfgoed de Boemerang heeft ze ook een langjarige fan. Deze meneer kent haar al van jongst af aan en geniet er van als hij haar ziet, want ze komt altijd even bij hem kijken als hij bij de weide staat. Dip liep voorheen ook elk jaar bij erfgoed de Boemerang.

Wie Dip eenmaal kent, merkt dat ze een eigen persoonlijkheid heeft en vergeten doe je haar beslist niet.

Eén reactie

Reageren is niet (meer) mogelijk.