Afronden van het seizoen.

We zijn bijna aan het eind van het seizoen gekomen. Het was wat ons betref een fantastisch seizoen.

Om te beginnen werden er op 1 oktober 2017 maar liefst 3 dekgroepen gemaakt en werden de fokrammen voorgesteld op de blog. Daarna was het wachten op de lammetjes. In maart 2018 begon de lammertijd en kregen we een heleboel tweelingen. Allerlei kleuren en aftekeningen. Een lust voor het oog. Met op tweede paasdag lammetjesdag. En wat een feest was dat met wel  meer dan 300 bezoekers. Alle 8 ooilammeren en maar liefst 3 ramlammeren zijn geadopteerd. Herder Trudie had hier haar handen vol aan.

Herder Karin nam afscheid van de groep en de verzorging van de rammen in de Palms. Dit werd door 5 herders opgepakt.

Toen de lammeren wat groter waren, hebben ze hun eerste lange wandeling gemaakt van Benneveld naar Aalden.Niet veel later was het tijd voor het schaapscheerdersfeest en dat was dit jaar bij de Jantina Hellingmolen in Aalden. Het was een prachtig feest met veel publiek. De schaapskudde bestond toen ook 5 jaar en daarom kreeg de kudde een mooi spandoek aangeboden.

Dan de schapenkeuring die ook voorspoedig verliep. Je leert er elke keer weer wat bij en het is ook altijd leuk dat er publiek bij is. De keurmeesters legden alles uit en beantwoordden vragen.

Vervolgens het hooien en de q-koorts entingen. Als afsluiting is dan het afspenen van de lammeren. De ooilammeren zijn naar Meppen gegaan en de ramlammeren hebben de groep van rammen in Oud Aalden versterkt.

Natuurlijk is dit niet alles, maar slechts een korte weergave van wat er zoal in een seizoen gebeurt. De foto’s zijn van de laatste wandeling met de lammeren voor het afspenen. Rest alleen nog het regelmatig verweiden van de ooien en eind september begint het nieuwe seizoen weer met het maken van de dekgroepen.

In de rustige maanden gaan we op de blog een aantal schapen aan jullie voorstellen.

Eén reactie

  1. Wat leuk om dit te lezen. Op naar een volgend seizoen ook met ons adoptielam Bontje en in 2019 wellicht een tweede.

Reageren is niet (meer) mogelijk.