Last but not least, het scheren van de rammen.

Maandag 11 juni was het de beurt aan de rammen om geschoren te worden. Tussen 10 uur en half 11 verzamelden we ons bij de wei bij Jan Buining in Oud Aalden. Marco had al eerder de hekken gebracht en al snel liepen de heren in de vangkooi. Na wat overleg en het regelen van voldoende verlengsnoeren was het zo ver. Scheerster Jessica Vos startte haar machine en in no time waren er al een paar heren geschoren.

Toen was kleine James aan de beurt. Nou ja, klein. Hij is al een flinke vent geworden. En dat liet hij weten ook. Hij gaf duidelijk aan dat hij er niet van gediend was, maar ontkwam toch niet aan het scheren. Daarna moesten de hoeven ook nog gedaan. Marco en Huub namen dit op zich en zelfs met 2 man sterk was het nog een hele klus om de hoeven van James te doen. Ed dacht, na dit gezien te hebben, dat hij dit ook maar moest herhalen. Kortom, we hadden de handen vol aan de (met name jongere) heren. Natuurlijk moest er o.a. ook weer even geknokt worden nu ze er anders uit zagen. Wibbina zorgde voor de mooie wol. Die gaat allemaal naar de wolwerkplaats.

Tegelijkertijd werd er gekeken naar welke jonge rammen voor de keuring zouden kunnen en dat werden er toch flink wat. Dat belooft zaterdag 23 juni een drukke keuringsdag te worden voor de keurmeesters. Nadat alle heren in Oud Aalden geschoren waren, was het lunchtijd. Om daarna door te gaan naar de Palms. Onder de foto’s (allemaal gemaakt door herder Jansje) gaat het verhaal verder.

Huub vertelde dat in de Palms Clara en hij de rammen reeds in de vangkooi hadden gedaan. Ze waren allebei een kant opgelopen om de heren te zoeken, maar vonden ze niet. Terug bij de vangkooi bleken de heren in de vangkooi te lopen. De hekken dicht en nu was het wachten op de anderen. Heb herder Clara gevraagd om een kort verslag. Bij deze:

Huub en ik hebben vanochtend de rammen in de vangkooi gedaan. Daarna was het wachten op scheerster Jessica en Marco en Wibbina. Ook Jansje was weer van de partij met de camera. Na lunchtijd was het zover en kon het scheren beginnen. Ik hoorde dat de rammen in Oud Aalden behoorlijk aan het tegenstribbelen waren, maar dat viel hier erg mee. Dit zijn natuurlijk jongere dieren en nog niet op volle sterkte. Ook bij deze groep, die mooi in conditie is, zaten een aantal rammen die voor de keuring kunnen.