Cursus/ workshop schaap scheren

Vandaag was de cursus/ workshop schaap scheren met de hand bij Marco en Wibbina thuis in hun mooie grote tuin. Met heerlijk weer, niet te warm of te koud was het er prima vertoeven onder de fruitbomen.

Om te beginnen kwamen eerst herders Marco, Justin, Trudie, Anja en Monique bij elkaar bij de weide in Oud Aalden waar de ooien en lammeren liepen. Gezamenlijk brachten we de kudde naar hun weide in Benneveld. Toen we aankwamen, waren er zelfs al een aantal cursisten gearriveerd. Vandaag ging een groep van maar liefst 22 cursisten hun eerste schaap scheren.

Allereerst kreeg iedereen een kop koffie en thee en volgde een rondje voorstellen. Daarna kon men even kennismaken met elkaar en werd de lunch voorbereid. Een kans om een foto te maken was er niet, want het eten was snel weg. Iedereen kreeg een pitabroodje Palmsburger met gekarameliseerde ui en door herder Trudie gemaakte knoflooksaus. Herder Erna had een heerlijke salade gemaakt met daarin ook eetbare bloemen. Een echte 3 sterren maaltijd

Na de maaltijd volgde een uitleg van Marco geassisteerd door herder Justin. Na een begin konden de cursisten zelf aan de gang. Al snel waren alle cursisten druk bezig om in groepen van 2 een schaap te scheren. En ja, af en toe ontsnapt er een schaap maar herder Justin is een super schapenvanger en daarna kon men weer verder scheren/ knippen. Rond 17.00 uur was het laatste schaap uit haar jasje. Nog wat napraten en opruimen en deze leuke dag zit er weer op. We kijken met een goed gevoel terug.

Eén reactie

Reageren is niet (meer) mogelijk.