De 1e lange wandeltocht van de lammetjes

Vanavond hebben de lammetjes hun eerste lange wandeltocht gelopen. Helemaal vanuit Benneveld naar de rand van Aalden. De ukkies hebben het prima gedaan en konden het ook prima volhouden.

Rond 18.30 uur zijn we vanaf de stal in Benneveld vertrokken met herders Marco, Wibbina, Clara, Lotte, Jansje, Trudie, Rene, Anja en Monique. De dames en kleintjes hadden er wel zin in. Onderweg hadden we best wel wat bekijks.

Halverwege bij de stapbalken in Aalden hadden we een pauze met koffie/thee en een oranjesoesje terwijl de schapen graasden. Heerlijk genieten met elkaar, mens en dier.

Daarna verder via Oud Aalden en de molen naar de Gelpenberg naar hun weide voor de komende 2 a 3 weken. Via de hangbuikzwijnen (die een beetje eng waren volgens de schapen) naar hun weide leverde even een opstopping op. Maar zoals het gezegde al zegt, als er 1 schaap over de dam is… Al snel waren de schapen tevreden aan het grazen en gingen de herders weer huiswaarts.

Hier onder de gemaakte foto’s van Monique en Shelly Jonkman